Film

Skribent

Alexander Svensson

21 september 2023 | 07:00

Minns du grabben i "Jurassic Park"? Skådisen Joe Mazzello fyller 40 - så har hans karriär gått

Joe Mazzello blev som tioåring känd för att nästan bli mellanmål åt diverse skräcködlor i Steven Spielbergs klassiker “Jurassic Park” från 1993. Trettio år har gått, och idag fyller Mazzello 40.
Joseph “Joe” Mazzello var endast tio år när han 1993 spelade Tim Murphy, barnbarn till John Hammond (Richard Attenborough) i “Jurassic Park”. Nu fyller han fyrtio, och har hunnit med en hel drös andra stora projekt under åren som gått.
 
 
Bara ett år efter sin roll som potentiell dinosaurieföda så spelade han Meryl Streeps son i thrillern “The River Wild”, där han hotas av en beväpnad Kevin Bacon istället för en hungrig T-Rex. Tiden som barnskådespelare gav mersmak, och Mazzello utbildade sig på USC School of Cinematic Arts, där han kom in med ett rekommendationsbrev från självaste Steven Spielberg.
 
Mazzello som soldaten Eugene Sledge i "The Pacific".
 
Som vuxen har Mazzello gjort roller i ett flertal framgångsrika filmer och TV-serier. 2010 hade han ett stort år, med roller i både Spielberg-producerade miniserien “The Pacific” och filmen “The Social Network”. I “The Pacific”, som handlar om striderna i Stilla Havet under andra världskriget, spelar han soldaten Eugene Sledge. I “The Social Network”, David Finchers film om Mark Zuckerberg, ser vi Mazzello som Dustin Moskovitz, en av grundarna till Facebook.
 
 
De senaste åren har Mazzello tyvärr inte haft lika många stora roller. En av hans sista storfilmer (så här långt!) är i Queen-filmen “Bohemian Rhapsody” från 2018, där han spelar Queens basist John Deacon. Här återförenades han med Rami Malek, som även han medverkade i “The Pacific”.
 
Joe Mazzello (till vänster) tillsammans med Ben Hardy i "Bohemian Rhapsody".
 
Bortsett från att skådespela i filmer och TV-serier har Mazzello även startat en egen Youtube-kanal, “"Joe Mazzello Is Bored"”, där han lagt upp ett par sketcher (som bland annat involverar en kartonggubbe föreställande skådisen Ben Hardy, som han spelade mot i “Bohemian Rhapsody”), och även intervjuer och samtal med fans.
 
Förhoppningsvis har Joe Mazzello många år av skådespeleri framför sig, även om det i skrivande stund inte finns uppgifter om några kommande projekt. Lite synd är det ju att “Jurassic World”-filmerna missade möjligheten att låta honom dyka upp som en vuxen Tim Murphy.
 
Oavsett vad så gratulerar vi Mazzello på hans fyrtioårsdag, och hoppas på fler spännande roller för honom i framtiden! Kolla in hur han ser ut idag:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Joe Mazzello (@joe_mazzello)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Joe Mazzello (@joe_mazzello)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Joe Mazzello (@joe_mazzello)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Joe Mazzello (@joe_mazzello)

| 21 september 2023 07:00 |