Film

Skribent

Andreas Samuelson

11 september 2023 | 11:50

”Jurassic Park”-stjärnan fyller 44 år - så ser Ariana Richards ut idag

Tretton år gammal blev Ariana Richards hela världens Lex i Steven Spielbergs kioskvältare ”Jurassic Park” 1993. Hon sadlade så småningom om till konstnär.
I en film med stjärnor som Sam Niell, Laura Dern, Jeff Goldblum och inte minst dinosaurier i form av häpnadsväckande, Oscarsbelönade specialeffekter så lyckades 13-åriga Richards sticka ut som parkägaren John Hammonds barnbarn Lex Murphy i "Jurassic Park".
 
Richards filmdebuterade redan som nioåring i ”I'm Gonna Git You Sucka” och även medverkat i filmer som ”Tror du på tomten, Jessie?”, ”Hotet från underjorden”, ”Jorden tur och retur” och ”Timescape”. Det var rollen i den sistnämnda som imponerade Spielberg och ledde till att hon fick rollen som Lex.
 
 
Hon upprepade rollen i ”The Lost World: Jurassic Park” med undantag för några fåtal TV-filmer under åren, samt en del musik, så bestämde sig Richards ganska snart för att överge nöjesindustrin och utforska andra intressen.
 
Främst satsade hon på att måla, och efter utbildningar på prestigefyllda skolor så har hon jobbat med sin konst som inkluderar både landskap och porträtt. Hon har beskrivit sin stil inspirerad av konstnärer som Claude Monet och Edgar Degas och har vunnit flera priser.
 
Så här Richards ut idag:
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Richards (@arianarichards)

 
Trots att det inte ser ut som om Richards återvänder till filmens värld inom snar framtid så anammar hon tveklöst sin del i ”Jurassic Park”-franchisen och har till och med återförenats med flera av sina motspelare:
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Ariana Richards (@arianarichards)

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Richards (@arianarichards)

 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariana Richards (@arianarichards)

 
Grattis på 44-årsdagen, Ariana Richards!
| 11 september 2023 11:50 |