Lucka 3

Skribent

Jonatan Blomberg

3 december 2021 | 07:00

Will Poulter avslöjar vad som står högst på önskelistan till Tomten

Bakom lucka 3 i MovieZines egna intervjulkalender hittar vi... skådespelaren Will Poulter!
Under december släpper MovieZine en ny intervju varje dag, hela vägen fram till julafton. Vår egna lilla "intervjulkalender" kommer att inkludera både korta och längre snack med svenska och internationella skådespelare, regissörer och manusförfattare. Bakom lucka nummer 3 döljer sig några snabba frågor till skådespelaren Will Poulter.
 
Det har nu gått lite drygt tio år sedan Poulter slog igenom som den unge Eustace Scrubb i "Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen". Sedan dess har han kanske mest varit känd som "oh, det är ju han med ögonbrynen" medan han samtidigt alltid imponerat med sina roller i allt från Ari Asters "Midsommar" till "Black Mirror: Bandersnatch" och "The Underground Railroad". 
 
Just nu spelar han Billy Cutler i den hyllade miniserien "Dopesick" hos Disney+, en roll han berättade mer om under en intervju med MovieZine för några veckor sedan. Men under vårt samtal hann vi även snacka lite julklappsönskningar till intervjulkalendern... och om hur det var att landa karriärens största roll hittills - som Adam Warlock i "Guardians of the Galaxy vol. 3".  
 

"Gratulerades till min egen superhjälteroll av självaste Batman"

 
Will Poulter och Michael Keaton i "Dopesick".
 
Du har berättat om hur det var som en dröm att få arbeta så nära Michael Keaton under inspelningarna av "Dopesick". Fick du även chansen att få lite tips och råd inför din kommande roll som Marvel-hjälten Adam Warlock, med tanke på att Keaton har lite egna erfarenheter när det kommer till att axla superhjältar?
 
- Det blev faktiskt en ganska fin grej där mellan oss när den nyheten släpptes, för det var precis i samma veva som vi började åka runt för pressträffar i samband med marknadsföringen inför "Dopesick"-premiären i USA. Han gratulerade mig väldigt snällt och ömsint, vilket blev lite av en surrealistisk grej för mig... du vet, gratuleras till min egen superhjälteroll av självaste Batman. Jag är givetvis bara tacksam och glad över att ens få chansen att axla den här rollen, men just det ögonblicket när Michael gratulerade mig var ett av de mer surrealistiska där i samband med att nyheten blev officiell.
 
Efter att redan ha fått se en dröm gå i uppfyllelse under inspelningarna av "Dopesick" tillsammans med Michael Keaton. Jag vet att du till vardags är en riktig sneakers-nörd... så om tomten skulle lämna ett paket med sneakers under din julgran, vilket par skulle uppfylla dina sneakers-drömmar just nu?
 
- Haha, jag är ett riktigt sneakers-fan! Det stämmer. Jag håller faktiskt verkligen utkik efter ett par svartvita Jordan 1-skor. Jag vet att det kanske inte låter så äventyrligt, men det är en riktig klassiker... och just svartvita original 1s är riktigt svåra att få tag på. Därför är det vad jag är ute efter just nu, om det nu skulle råka ligga ett par under julgranen så kommer jag att bli riktigt lycklig.
 
Jag hoppas att du får precis vad du önskar dig och oavsett vilket, sedan hoppas jag att du vet att du alltid har en stående inbjudan till Sverige under våra midsommarfiranden... 
 
- Tack, vad snällt! Särskilt med tanke på att min karaktär i "Midsommar" inte direkt verkade hysa någon större respekt för era traditioner. Men personligen är jag ett stort fan av både Sverige och midsommarfirandet!
 
 
"Dopesick" rullar just nu med ett nytt avsnitt i veckan hos Disney+ och "Guardians of the Galaxy vol. 3" släpps den 5 maj 2023. 
 

Läs också: Allt du behöver veta om ambitiösa opioid-dramat "Dopesick" på Disney+

 
Imorgon öppnar vi nästa lucka av MovieZines intervjulkalender, håll utkik!
| 3 december 2021 07:00 |