Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 december 2018 | 09:00

Julie Andrews valde "Aquaman" framför "Mary Poppins"

Den brittiska skådespelarlegenden är åter bioaktuell i vinter. Men kanske inte i den film som man kunde tro.
Julie Andrews spelade titelrollen som den sjungande barnflickan i klassiska "Mary Poppins" från 1964. Nu tar Emily Blunt över rollen i "Mary Poppins kommer tillbaka", en halvt fristående uppföljare. Några av skådespelarna från originalfilmen syns självklart i cameo-roller, men Andrews tackade nej.

Regissören Rob Marshall förklarade varför i en intervju med Entertainment Weekly förra året:

- Julie var otroligt graciös, och vi talade om det väldigt generellt men hon ville vara tydlig från första början. Hon sa: "Det är Emilys show, och jag vill att det ska vara hennes show. Jag vill inte att någon ska tänka, där kommer den Mary Poppins. Jag vill att hon kör sin grej, för hon kommer vara briljant".
 
 
Något överraskande gör Julie Andrews istället ett "hemligt" gästspel i en annan stor julfilm - nämligen DC:s undervattensäventyr "Aquaman". Där lånar den Oscarsbelönade 83-åringen ut sin röst till ett havsmonster.

- Vi ville att Karathen skulle låta som en klassisk brittisk filmstjärna, men något digitalt modifierad. Vem kunde tro att "Aquaman" skulle ha den riktiga Mary Poppins i jul?, säger producenten Peter Safran till EW.com.

- När vi hörde att Julie Andrews var intresserad, tillgänglig och såg fram emot det, var det en självklarhet.
 
 
"Aquaman" går nu på bio. "Mary Poppins kommer tillbaka" får svensk premiär på juldagen.
| 22 december 2018 09:00 |