Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 juli 2017 | 17:00

Julia Roberts och "Mr Robot"-skaparen är klara för ny serie hos Amazon

Den kommande serien, "Homecoming", har redan fått en beställning på två fulla säsonger hos streamingjätten.
Det blev slutligen Amazon som vann distributionsrättigheterna till "Homecoming", i en av de hetaste budgivningarna på länge, rapporterar Deadline. Julia Roberts är sedan i juni klar för huvudrollen, vilket är hennes första stora roll i en tv-serie. Sam Esmail, skaparen bakom "Mr. Robot", kommer att regissera samtliga avsnitt.
 
Serien som baseras på podcasten med samma namn, har sedan den gjordes tillgänglig i november förra året (och genast fick mångmiljonpublik) varit en het potatis inom film och tv-branschen. Podcasten, som finns att lyssna på här, började sända sin andra säsong häromdagen (19 juli). Catherine Keener, Oscar Isaac, David Schwimmer, Amy Sedaris och David Cross gör rösterna under den första säsongen av podcastversionen. Det återstår fortfarande att se om någon av dem kommer att få chansen även i tv-serieversionen.
 
Amazonserien kommer att skrivas av podcastens skapare, Micah Bloomberg och Eli Horowitz, och är en psykologisk thriller som handlar om en handläggare (Roberts) som arbetar på en hemlig militäranläggning för soldater som är ivriga att få återgå till ett liv som vanliga civila medborgare.
 
 
Sam Esmail som både kommer regissera och producera serien är van vid att sitta på många stolar. Han har både skrivit, regisserat och producerat den hyllade serien "Mr. Robot" - som överraskade och vann en Golden Globe i kategorin "Bästa dramaserie" tidigare i år, samt gav Rami Malek en Emmy-vinst för bästa skådespelare. "Mr. Robot" är tillbaka den 5 oktober med sin tredje säsong, som baserat på Esmails nya åtaganden mycket väl kan bli seriens sista.
 
"Homecoming" kommer att bestå av halvtimmasavsnitt, hur många per säsong är ännu oklart. Podcasten har åtminstone sex avsnitt under sin första säsong. Nu håller vi tummarna för att Oscar Isaac har tid att göra om sin roll även hos Amazon!
 
Börjar peppen för en serieversion av "Homecoming" att växa för dig eller är du nöjd med podcasten?
| 21 juli 2017 17:00 |