Serie

Skribent

MovieZine

2 februari 2023 | 10:05

Julia Ragnarsson och Erik Enge leder thrillerserien "Slutet på sommaren"

Viaplays "Slutet på sommaren" beskrivs som en psykologisk thriller och bygger på en roman av Anders de la Motte.
"Slutet på sommaren" är titeln på Viaplays senaste storsatsning inom thrillergenren, en serie baserad på romanen av Anders de la Motte.
 
Nu släpps rollistan där skådespelaren Julia Ragnarsson spelar huvudrollen och stjärnskottet Erik Enge syns i en av seriens större roller. Serien får premiär senare i år.
 

Vad hände egentligen den där sommaren?

 
"Slutet på sommaren" tar avstamp i en femårig pojkes försvinnande en sensommarkväll 1984 på den skånska slätten. Trots att hela bygden engagerar sig i sökandet hittas han inte men ryktena och misstankarna sprids snabbt. Den valhänta brottsutredningen läggs till slut ner, där sorgen och ovissheten får pojkens familj att långsamt falla sönder.
 
Tjugo år senare leder pojkens storasyster Vera (Julia Ragnarsson) ett gruppterapisamtal i Stockholm. En av deltagarna är unge mannen Isak (Erik Enge), som berättar om sin barndom och oförklarliga minnen av en pojkes försvinnande. Hans berättelse är skrämmande välbekant och skakar om Vera.
 
Motvilligt tvingas hon riskera den bräckliga tillvaro hon byggt upp för att återvända till sin trasiga familj i Skåne och söka svaret på frågan som ingen längre vill ställa. Vad hände egentligen under den där sommaren som aldrig tog slut?
 

Skådespelarna i "Slutet på sommaren"

 
Huvudrollen som Vera spelas av Julia Ragnarsson ("Två systrar") och i den bärande rollen som Isak ser vi Erik Enge ("Tigrar", "Svart krabba"). I rollistan får de sällskap av bland andra Simon J Berger, Torkel Petersson, Per Ragnar, Linus James Nilsson, Anna Granath, Emelie Garbers, Henrik Norlén, Bahador Foladi, Lars Schilken samt Vilhelm Blomgren.
 
- Det här har verkligen varit en utmanande och fantastisk upplevelse. Vera är en komplex karaktär och jag har haft lyxen att jobba med otroliga skådespelare, säger Julia Ragnarsson.
 
"Slutet på sommaren" spelades in i stora delar av Skåne förra året. Serien baseras på första boken med samma namn i deckarförfattarens Anders de la Mottes romansvit Årstidskvartetten.
 
De sex avsnitten får premiär på Viaplay senare i höst.
| 2 februari 2023 10:05 |