Film

Skribent

MovieZine

21 januari 2020 | 15:00

”Vi hade inte gjort filmen utan Ruben Östlunds välsignelse”

Julia Louis-Dreyfus spelar mot Will Ferrell i en amerikansk remake av ”Turist”. I veckan har ”Downhill” sin världspremiär i Sundance.
Det tog några år, men nu är det dags för den engelskspråkiga nyinspelningen av ”Turist” att möta sin publik. Liksom i den svenska dramakomedin från 2014 handlar det om en familj, en skidsemester, en plötslig lavin och ett äktenskap som börjar spricka.

Julia Louis-Dreyfus spelar en av huvudrollerna mot Will Ferrell, men trots deras komiska bakgrund låter det som att båda gör något mer nedtonade roller i ”Downhill”. ”Seinfeld”- och ”Veep”-stjärnan berättar i en ny intervju med Variety om vad publiken kan vänta sig:

- Vi hade aldrig gjort det utan Rubens välsignelse (…) Originalfilmen är på ett ikoniskt sätt en väldigt svensk film. Tanken på att ingjuta amerikansk känslighet i detta europeiska universum lockade oss alla, och också att öppna upp könsrollerna lite mer, säger Louis-Dreyfus.
 
 
Ruben Östlund, som är en av producenterna på nyversionen, tillägger:

- Så fort jag tyckte att de löste en scen bättre än vi gjorde, kände jag mig genuint glad - och samtidigt avundsjuk. Men jag bestämde mig för att omfamna olikheterna. Man får se det som när man sätter upp en klassisk pjäs på teaterscenen: det är de olika tolkningarna av materialet som gör det intressant.

”Downhill” regisseras av Nat Faxon och Jim Rash. Filmen går upp i USA och Storbritannien under våren, men det finns ännu inget svenskt premiärdatum.
| 21 januari 2020 15:00 |