Serie

Skribent

Alexander Svensson

1 september 2023 | 23:00

Julafton för fansen! Animerade favoriten "Arcane" återvänder vintern 2024

Att en tv-serie baserad på datorspelet “League of Legends” skulle bli en succéserie var det kanske inte många som såg framför sig. Men så blev det, och fortsättningen kommer nästa vinter.
“Arcane”, den animerade serien som följer två systrar mitt i en blodig konflikt i staden Piltover, gjorde succé när den släpptes på Netflix i november 2021. En andra säsong var snart ett faktum (tack och lov, med tanke på cliffhangern säsong 1 slutade med), och nu, snart två år senare, har vi äntligen ett releasedatum.
 
Releaseperioden - vintern 2024 - avslöjades idag på Video V Vision Conference, som hålls av Tencent, moderbolaget till Riot Games, som utvecklar “Arcane”s förlaga, spelet “League of Legends”.
 
Först ut att rapportera om nyheten var Twitterkontot LeagueOfLeaks. Ett releasedatum under vintern 2024 innebär en väntetid på ungefär tre år för fansen, men den som väntar på något gott väntar (förhoppningsvis) inte för länge. 
 
 
Den första säsongen av “Arcane” hade en stor mängd talang involverad. I rollistan finns namn som Hailee Steinfeld (“Hawkeye”), Ella Purnell (“Yellowjackets”) och Harry Lloyd (“Game of Thrones”), som alla får antas reprisera sina roller i säsong 2.
 
Dessutom hade man ett soundtrack med originallåtar från artister som Sting, Bea Miller och Imagine Dragons (de sistnämnda gjorde till och med animerade cameos i ett av avsnitten). Betyget på IMDB ligger på 9.0. Förhoppningsvis lyckas säsong 2 matcha de nu högt ställda förväntningarna. 
| 1 september 2023 23:00 |