Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 januari 2020 | 22:20

Josephine Bornebusch tackar MovieZines läsare för vinsten

Under helgen korades "Solsidan" till årets bästa svenska tv-serie i MovieZine Awards 2019.
Varje år sedan 2004 har MovieZines läsare röstat fram sina favoritfilmer och serier i en rad olika kategorier i MovieZine Awards, den största omröstningen av sitt slag här i Sverige. Under helgen avgjordes tv-omröstningen och efter att drygt 13 000 röster hade räknats samman så stod bland annat "Chernobyl" som vinnare i kategorin i årets bästa tv-serie och "Solsidan" korades till årets bästa svenska tv-serie.
 
Josephine Bornebusch, som spelar Mickan i "Solsidan", var under den vinnande säsongen både involverad som skådespelare och regissör. Hon hade även den helt nya tv-serien "Älska mig" med bland de nominerade i samma kategori, en serie hon skrivit manus, regisserat, producerat och spelat en av huvudrollerna i.
 
Vi ville därför givetvis väldigt gärna byta några ord med Josephine i samband med vinsten... och trots att hela familjen ligger hemma sjuka, tog hon sig tiden att svara på några snabba frågor - för att även kunna ta tillfället i akt att tacka alla våra läsare som har röstat fram "Solsidan" till vinsten!
 
 
Hur känns det att ha blivit framröstade till årets bästa svenska tv-serie?
 
- Otroligt roligt ju! Efter alla dessa år. Fantastiskt att folk fortfarande tycker om oss. Haha.
 
Den här gången var du involverad både framför och bakom kameran av Solsidan, som efter alla dessa år redan är en väloljad maskin, hur stor frihet fick du att göra vad du ville med avsnitten du regisserade?
 
- Ja, det va fantastiskt att få frågan såklart. Först tänkte jag att, hjälp, vågar jag det? Vem är jag att berätta för mina kollegor vad dom ska göra? Tänkte att det kanske skulle bli märkligt. Men tvärtom. Det kändes väldigt naturligt. Alla är ju såna proffs så det är ju inte så man går in och pekar och säger till dom vad dom ska göra för att bli så roliga som möjligt. Den biten har dom liksom koll på sen ganska många år tillbaka. Det är mer att man finns där som ett extra bollplank. Vi är ju som du säger, så sammansvetsade och "Solsidan" är ju en väloljad maskin så vi gör ju regijobbet tillsammans på plats. Det har vi gjort alla år. Det är därför det alltid är lika roligt att komma tillbaka. 
 
"Älska mig" tog sig även in bland våra läsares nomineringar. Är det klart när den kommer att börja visas på tv [har bara släppts på Viaplay än så länge] ännu? 
 
- Jag har inga datum än tyvärr, men ja, den går ju upp på SVT också, vilket känns väldigt roligt! 
 
Om du fick hälsa något direkt till våra läsare, vad skulle det vara?
 
- Tack för att ni tittar! Utan er är vi ingenting!
 
 

Läs också: "Chernobyl" är årets bästa tv-serie

 
Gav du också "Solsidan" en chans under 2019? Håller du med om att det var årets bästa svenska tv-serie? Kommentera gärna nedan!
| 27 januari 2020 22:20 |