Serie

Skribent

MovieZine

29 mars 2023 | 09:45

Josephine Bornebusch bakom nya Netflix-dramat "Let Go"

Från Viaplay till Netflix - Bornebusch ska både skriva manus, regissera och spela huvudrollen som stressad mamma.
Netflix fortsätter med sin satsning på svenska originalfilmer. Näst på tur: ett nytt projekt med Josephine Bornebusch, som tidigare skapat "Älska mig" och "Harmonica" på Viaplay.
 
Arbetstiteln är "Let Go", och filmen beskrivs som "ett drama om att hitta vad som verkligen betyder något".
 
Mer detaljerat ska det handla om Stella, som har allt under kontroll… förutom förskolesonens bekräftelsebehov, dotterns tonårshumör och makens oförmåga att vara närvarande. Familjen är på väg att brista när Stella får ett besked som förändrar allt. Hon bestämmer sig för att dra med alla på en resa där hon måste lyckas med det omöjliga – att samla familjen igen.
 
Josephine Bornebusch kommer både skriva manus, stå för filmens regi samt spela huvudrollen, som den multitaskande superkvinna hon är.
 
- Jag har en förkärlek för att skriva om igenkänning, familjer och livets gilla gång med allt vad det innebär. Sorg, glädje, kärlek och svek. När den här historien kom till mig så berättade jag om den för Netflix i ett tidigt skede. De trodde på projektet lika mycket som jag och uppmuntrade mig att gräva djupare i berättelsen. Jag är så glad för att vi nu gör den här filmen tillsammans, med potential att nå både långt och brett. Äntligen händer det!, säger filmskaparen.
 
"Let Go" (eller vad den nu ska heta) har världspremiär på Netflix under 2024. Resterande skådisar kommer avslöjas längre fram.
| 29 mars 2023 09:45 |