Serie

Skribent

MovieZine

14 januari 2019 | 12:30

Josefin Asplund gör dubbla roller i "Himmelsdalen" - premiär i vår

Hon får sällskap av "Stranger Things"-kände Matthew Modine i ett nytt psykologiskt drama på C More och TV4.
"Föreställ dig att du är instängd på en klinik där ingenting är vad det verkar, alla är ett hot och ingen tror på att du är den du säger dig vara."

Så lyder synopsis för nya serien "Himmelsdalen", där C More och TV4 utlovar en psykologisk thriller med nervkittlande spänning.

Stjärnskottet Josefin Asplund ("Vikings", "Ingen utan skuld") spelar dubbla roller, som enäggstvillingarna Siri och Helena, som separerade som barn på grund av sina kolliderande olikheter. Många år senare får Helena en inbjudan till att hälsa på Siri på en drömlik resort i Alperna. Men när hon kommer dit upptäcker hon att hon har lurats in i en mardröm, där man forskar och experimenterar på psykopater.
 
 
- Det har varit en dröm att få gestalta två karaktärer som är helt olika varandra och där den ena dessutom är psykopat. Jag har aldrig jobbat så hårt på något projekt tidigare. Det har varit en underbar utmaning både psykiskt och fysiskt, säger Asplund i ett pressmeddelande.

Matthew Modine, känd från bland annat "Stranger Things", åkte till Rom och Alperna för att filma sina scener som direktör för forskningslabbet Himmelsdalen.

Serien, som bygger på boken med samma namn av Marie Hermansson, får premiär under senvåren.
| 14 januari 2019 12:30 |