EXKLUSIVT

Skribent

Alexander Kardelo

17 maj 2015 | 09:00

Jönssonligan kan bli tv-serie

Biopubliken svek ”Den perfekta stöten”, men Sickan har en ny plan.
Jönssonligan kommer tillbaka - förmodligen. Men det är inte kassaskåpssäkert att det blir en ny biofilm. 

MovieZine var först med att berätta om filmbolagets förhoppningar om en filmtrilogi. Men stödet från biopubliken var inte tillräckligt stort för att gasa vidare. Ca 100.000 såg ”Jönssonligan - Den perfekta stöten” på bio (mellan januari-mars), och hos Tre Vänner Produktion hade man hoppats på fler.

- Vi avvaktar lite och ser hur filmerna tas emot när filmerna släpps på DVD och VOD. Alla vi som gjorde första filmen vill verkligen fortsätta. Det finns en publik som gillar det vi gjorde, de som har sett filmen blev glatt överraskade. Om vi känner så framöver också så ska vi verkligen försöka få till en fortsättning, säger producenten Fredrik Wikström Nicastro till MovieZine.

Det finns flera historier uttänkta, men också en möjlig Plan B ifall en uppföljare inte blir aktuell:

- Vi diskuterar också om det snarare ska bli en tv-serie istället för en till film. Det är någonting vi är ganska sugna på.

Producenterna har hittat en intresserad tv-kanal, och samma gäng är tänkt att återkomma som Jönssonligan: Simon J. Berger, Alexander Karim, Susanne Thorson och Torkel Petersson. 

- Det blir som den gamla klassikern ”Mission: Impossible” innan Tom Cruise-filmerna. Väldigt underhållande episoder med nya kupper i varje avsnitt. Jag tror inte att något liknande har gjorts i svensk tv. Jag tror att tv-publiken skulle tycka om det, berättar Wikström Nicastro.

Så kom igen, visa Jönssonligan lite kärlek när filmen kommer ut digitalt den 25 maj. Som Andreas Samuelson skrev i sin recension på MovieZine: den är något fräscht och annorlunda inom svensk film.
| 17 maj 2015 09:00 |