Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 april 2024 | 10:35

Nästa "Jurassic"-film kan just ha hittat sin manliga huvudroll

"Bridgerton"-stjärnan Jonathan Bailey förhandlar om en roll mot Scarlett Johansson.
Skådespelaren Jonathan Bailey förhandlar om en av huvudrollerna i nästa "Jurassic"-film, skriver Deadline. Om allt går i lås får han spela mot Scarlett Johansson i nästa års stora sommar-action.
 
Bailey är hittills mest känd för sina roller i tv-serierna "Familjen Bridgerton" och "Fellow Travelers". En blockbuster av denna storlek skulle bli ett nytt steg i karriären, som gör hans ansikte och namn känt för den breda massan. Hans nästa filmroll lär inte heller skada kändisfaktorn - Bailey medverkar i musikalen "Wicked", på bio i jul.
 
 
Den sjunde filmen i "Jurassic"-serien sägs heta "Jurassic City", och blir en nystart för filmserien. Det innebär att skådespelare som Chris Pratt och Bryce Dallas Howard, eller originalstjärnorna Sam Neill och Laura Dern, kommer bytas ut mot helt nya karaktärer.
 
Rykter säger att Dev Patel förhandlar om ytterligare en roll i filmen, och att Colman Domingo ("Rustin") kan få spela skurk.
 
Vi hör också att stora namn som Chris Evans, Chris Hemsworth och Glen Powell fått manus men tackat nej. Uppenbart är man på jakt efter några stora affischnamn som kan locka publik.
 
David Koepp ("Jurassic Park", 1993) skriver manus och Gareth Edwards ("The Creator") regisserar. Nu är det bråda tider och vi lär få se rollistan fyllas snabbt de kommande veckorna. Inspelningen ska dra igång i sommar för premiär redan i juli 2025.
| 16 april 2024 10:35 |