Film

Skribent

Josefine Krischausky

30 juli 2021 | 22:30

Johnny Depps fans lyckas inte få Amber Heard sparkad från "Aquaman 2"

"Man måste göra vad som är rätt för filmen", menar en av producenterna bakom uppföljaren.
I slutet av förra året bekräftade Amber Heard att hon återvänder till rollen som krigaren Mera i "Aquaman and the Lost Kingdom", den kommande uppföljaren till DC:s biosuccé "Aquaman" från 2018.
 
Redan innan beskedet hade över en miljon personer skrivit under en namninsamling om att få bort skådespelerskan från filmen, till följd av de omdiskuterade rättstvisterna med exmaken Johnny Depp, som kostade honom själv hans roll i storfilmen "Fantastiska Vidunder 3". Siffran har sedan dess blivit ännu högre, samtidigt som fans av Depp har fortsatt att protestera i sociala medier. 
 
Enligt Warner Bros-producenten Peter Safran, som för tillfället arbetar på uppföljaren, kommer kampanjerna dock inte att påverka några beslut kring rollsättningen.
 
- Jag tror ärligt talat att vi aldrig kommer reagera på ren press från fans, säger han i ett avsnitt av podcasten Hero Nation
 
 
Vidare menar han att Heard är för viktig för filmerna för att kunna bytas ut, på samma vis som huvudrollsinnehavaren Jason Momoa eller regissören James Wan. 
 
- Man måste göra vad som är rätt för filmen, och det är där vi har landat.
 
Inspelningarna av "Aquaman and the Lost Kingdom" pågår för närvarande, och en biopremiär är planerad till den 16 december 2022. 
| 30 juli 2021 22:30 |