Film

Skribent

MovieZine

22 april 2022 | 08:45

Johnny Depp kommer aldrig spela Jack Sparrow igen

"Pirates of the Caribbean" får se sig om efter en annan huvudroll.
Inte ens 300 miljoner dollar skulle övertyga Johnny Depp om att spela Jack Sparrow igen. Under den pågående rättegången mot exfrun Amber Heard tar skådespelaren avstånd från Disney och "Pirates of the Caribbean"-filmerna.
 
Depp har stämt sin före detta fru Amber Heard på 50 miljoner dollar för ärekränkning, och menar att hennes anklagelser om misshandel har skadat hans karriär allvarligt. Bara dagar efter att Heards anklagelser blev kända i december 2018 valde Disney att sparka honom från "Pirates of the Caribbean 6". Depp kommenterar:
 
- Det förvånar mig inte. I två år hade världen pratat om mig som en hustrumisshandlare. Så jag är säker på att Disney ville kapa alla band för att vara på den säkra sidan. MeToo-rörelsen var i full gång på den tiden, sade han under onsdagens rättegång enligt Variety
 
När Depp fick frågan om han skulle tacka nej till 300 miljoner dollar för att åter jobba med Disney och "Pirates of the Caribbean", svarade han:
 
- Det stämmer.
 
 
Depp och Disney har haft ett givande samarbete i många år. Första "Pirates of the Caribbean" släpptes 2003 och filmserien har sen dess blivit en av studions mest framgångsrika någonsin. Han har även medverkat i andra Disneyfilmer som "Alice i Underlandet" och "Into the Woods". 
 
 
| 22 april 2022 08:45 |