Film

Skribent

Mats Karlsson

2 mars 2018 | 18:00

John Williams tror att Reys föräldrar avslöjas i "Episod IX"

Star Wars-legenden avslöjar också att han är ett stort fan av Daisy Ridley.
Den välkände kompositören John Williams köpte inte den förklaring som gavs om Reys föräldrar i "Star Wars: The Last Jedi" och berättar i en intervju att vi kan få alla svar i "Star Wars: Episod IX".
 
Williams gästade radiokanalen KUSC där självklart Star Wars kom på tal. Radiovärden berättade att han inte trodde på förklaringen om Reys föräldrar i "Star Wars: The Last Jedi", varvid Williams svarade:
 
- Jag tror heller inte på det. Reys föräldrar kan nog bli identifierade för oss i nästa film. Rey spelas såklart av Daisy Ridley, som jag beundrade så mycket i "The Force Awakens". Förra året när Kathy Kennedy (chefen på Lucasfilm) ringde mig och frågade om jag ville göra musiken till "The Last Jedi" frågade jag henne om Daisy var med i filmen. Ja, sa hon. Och då sa jag ja.
 
Williams antydde också att "Episod IX" kommer att bli sista filmen han gör musiken till.
 
- Vi vet att J.J. Abrams förbereder sig för (Star Wars: Episode IX) nu, som jag förhoppningsvis gör nästa år åt honom. Jag ser fram emot det, som avslutar den niodelade sagan. Det får räcka för mig. Disney kommer säkert fortsätta. Som ni säkert känner till, har Disney köpt Lucasfilm, och de kommer troligtvis fortsätta i årtionden framåt med Star Wars-relaterade attraktioner, säger Williams.
 
Enligt Abrams själv kommer inspelningen av "Star Wars: Episod IX" starta i juli. Det färdiga resultatet får biopubliken ta del av 18 december 2019.
| 2 mars 2018 18:00 |