Film

Skribent

Thomas Linnaeus

19 juli 2022 | 10:30

Två andra (och betydligt äldre) skådespelare var aktuella för "John Wick"

I en ny bok avslöjar producenten bakom filmserien att de först ville se Harrison Ford eller Clint Eastwood som lönnmördaren John Wick.
Med “John Wick”-filmerna blev Keanu Reeves återigen en respekterad actionskådis. I filmerna spelar han lönnmördaren John Wick som är en expert på att döda. Men i en ny bok, med den passande titeln “They Shouldn’t Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Ass-Kicking Oral History of John Wick, Gun Fu, and the New Age of Action” avslöjar seriens producent Basil Iwanyk att karaktären ursprungligen skulle vara betydligt äldre, nämligen 75 år och pensionerad sen länge..
 
 
Istället för Keanu Reeves, tänkte de att rollen skulle spelas av någon i stil med Harrison Ford eller Clint Eastwood, skriver Variety.
 
"Huvudrollen var en 75-årig man, pensionerad i 25 år. Det hade varit kul att se Clint Eastwood kicka röv", skriver han i boken. "Jag tänkte att det fanns antagligen en eller två skådisar som hade funkat: Clint Eastwood och Harrison Ford."
 
 
Men lyckligtvis var Iwanyk god vän med Keanu Reeves agent, och på den vägen blev “The Matrix”-stjärnan inblandad i manusarbetet med den första “John Wick”-filmen. Derek Kolstad, som skrev första utkastet av manuset är intervjuad i boken:
 
- Jag tillbringade två månader hemma hos Keanu på helgerna och jobbade med manuset. När jag först träffade honom och såg hans hem, det är ett fint hus, det är inte vräkigt för en kille som är värd, jag vet inte, miljarder - och jag tittar in på hans kontor, så ser jag att han har 300 manus staplade på sitt skrivbord, eftersom han läser allt som UTA, WME, William Morris skickar ut. Han läser dem alla.
 
Som tur är läste Keanu Reeves “John Wick”-manuset och nu har han en helt ny filmserie att luta sig tillbaka på om hans andra filmer floppar. Sedan första filmen släpptes 2014, har det kommit två uppföljare och en fjärde film är på väg. “John Wick: Chapter 4” har premiär i USA den 23 mars nästa år.
| 19 juli 2022 10:30 |