Film

Skribent

MovieZine

27 september 2023 | 17:10

"John Wick: Chapter 4" bland månadens premiärer på Prime Video - oktober 2023

Kritikerna och publiken är överens: actionrökaren med Keanu Reeves är en av årets mest pulshöjande! Snart kommer den till Prime Video.
John Wick-baserade tv-serien "The Continental" hade premiär i fredags på Amazons streamingtjänst. Snart får den sällskap av den fjärde långfilmen, några månader efter biopremiär. Här ställs Keanu Reeves tystlåtne mördare mot en ny fiende spelad av Bill Skarsgård...
 
Fler stora filmpremiärer är på väg till Prime Video i höst. Vi ser ju inte minst fram emot slasherkomedin "Totally Killer", som utspelas under 1980-talet och verkar ljuvligt blodig och skruvad! Läs mer om månadens premiärer nedan.
 

Totally Killer - 6 oktober

 
Amerikansk slasherkomedi. 35 år efter de chockerande morden på tre tonåringar återvänder den ökända "Sweet Sixteen Killer" på Halloween för att ta sitt fjärde offer. 17-åriga Jamie (Kiernan Shipka) ignorerar varningarna från sin överbeskyddande mamma (Julie Bowen) och hamnar öga mot öga med den maskerade galningen. På flykt för sitt liv reser hon av misstag tillbaka till år 1987 – året då de ursprungliga morden inträffade.
 
 

Awareness - 11 oktober

 
Spansk actionthriller. Ian, en rebellisk tonåring som lever i samhällets utkant, kan manipulera andra personers tankar med hjälp av sin förmåga att skapa optiska illusioner. En kraft han använder för att överleva – och för att utföra taktlösa bedrägerier. När ett av hans bedrägerier går snett hamnar hans krafter i rampljuset och Ian blir plötsligt måltavla för två rivaliserande organisationer.
 

The Burial - 13 oktober

 
"The Burial" är en historia inspirerad av verkliga händelser. När en tidigare överenskommelse övergår till en tvist anlitar begravningsbyråägaren Jeremiah O’Keefe (Tommy Lee Jones) den karismatiska advokaten Willie E. Gary (Jamie Foxx) för att rädda sin familjeverksamhet. Den otippade duon pendlar mellan hätska diskussioner och skratt medan de avslöjar korruption och rasbaserade orättvisor inom företaget i denna inspirerande och triumferande berättelse.
 
 

Ägd av Danny (säsong 2) - 20 oktober

 
Kristallen-nominerade "Ägd av Danny" är tillbaka med en efterlängtad andra säsong och denna gång bjuds vi på ännu galnare upptåg. Tittarna får följa med Danny på mer omfattande och oväntade pranks – ingen kan längre gå säker på Stockholms gator. Se när Danny prankar kändisarna Maria Montazami, Alice Stenlöf, Joakim Lundell, Viktor Frisk, Robin “Mos” Andersson, med flera – och även vanliga, stackars personer på gatan.
 

The Other Zoey - 20 oktober

 
Romantisk komedi. Zoey Miller (Josephine Langford) är en otroligt smart masterstudent som är totalt ointresserad av romantik och kärlek. Men plötsligt vänds hennes liv upp och ner när Zach (Drew Starkey), en populär collegefotbollsspelare, drabbas av en blackout och misstar Zoey för sin flickvän. Precis när hon är på väg att berätta hur det faktiskt står till träffar hon Zachs kusin, Miles (Archie Renaux), som hon har en hel del gemensamt med.
 

Upload (säsong 3) - 20 oktober

 
I säsong tre av "Upload" får vi fortsätta följa när Nora och den digitala versionen av Nathan navigerar i sitt förhållande, samtidigt som de behöver stoppa konspirationen som hotar att förstöra miljontals liv. Kan de stänga ner Freeyond och äntligen få ett liv tillsammans som faktiskt är på riktigt? Eller är det bara en tidsfråga tills Nathans huvud exploderar?
 
 

Bosch: Legacy (säsong 2) - 20 oktober

 
I "Bosch: Legacy" får vi följa Harry Bosch (Titus Welliver), en pensionerad mordutredare och numera privatdetektiv, påbörja ett nytt kapitel i sin karriär; advokaten Honey "Money" Chandler (Mimi Rogers) som kämpar med att behålla sin tillit till rättssystemet efter att ha överlevt ett mordförsök; och Maddie Bosch (Madison Lintz) som får upptäcka både de möjligheter och utmaningar som tillkommer med jobbet som ny patrullerande polis i Los Angeles.
 

John Wick: Chapter 4 - 27 oktober

 
En av årets stora actionfilmer kommer nu till Prime Video. John Wick (Keanu Reeves) måste hitta ett sätt att besegra The High Table. För att lyckas med det och äntligen få sin frihet så ställs han inför en ny fiende, Marquis (Bill Skarsgård) som har mäktiga allianser världen över.
 

Fler premiärer på Prime Video i oktober

 
• 12 Mighty Orphans - 1 oktober
• The Magnificent Seven - 1 oktober
• Plane - 1 oktober
• The Fabelmans - 1 oktober
• The Imitation Game - 2 oktober
• Zola - 8 oktober
• Everybody Loves Diamonds (säsong 1) - 13 oktober
• Där kräftorna sjunger - 17 oktober
• Child 44 - 20 oktober
• Nandor Fodor and the Talking Mongoose - 20 oktober
• The Duke - 21 oktober
• Barbarian - 26 oktober
• The Invitation - 28 oktober
| 27 september 2023 17:10 |