Film

Skribent

Erika Jarhed

17 april 2023 | 10:15

"John Wick 4" är nu den mest inkomstbringande filmen i franchisen

Den senaste "John Wick"-filmen har nu tjänat in närmare 350 miljoner dollar i intäkter världen över, och blir därmed den största filmen i franchisen.
Det har snart gått en månad sedan "John Wick: Chapter 4" fick sin biopremiär och nu skriver Variety att den har blivit den mest inkomstbringande filmen i hela John Wick-franchisen.
 
"John Wick: Chapter 4" hade en stark premiärhelg med imponerande 73 miljoner dollar i biointäkter i USA, och den intog även förstaplatsen på svenska biotoppen. Nu har filmen tjänat in 349 miljoner dollar över hela världen, och tar därmed över tronen från den tredje filmen i franchisen att vara den mest inkomstbringande.
 
 
Det går alltså som en dans för Keanu Reeves och gänget. Egentligen var tanken att den fjärde filmen skulle bli den sista om John Wick, men frågan är nu om det trots allt kommer att bli en femte. Joe Drake, filmproducent hos Lionsgate, har bland annat sagt att det inte är helt omöjligt att det blir en femte film.
 
Men oavsett så har vi annat inom John Wick-universumet att se fram emot. Spinoffen "Ballerina" med Ana de Armas får amerikansk biopremiär 7 juni 2024 och John Wick-producenten Erica Lee har tidigare berättat att de utvecklar en annan hemlig film.
 
Vad tyckte du om "John Wick: Chapter 4"?
| 17 april 2023 10:15 |