Film

Skribent

Mats Karlsson

7 juli 2018 | 09:00

"John Wick 3" har fått en titel

Keanu Reeves bekräftar att den kommande actionrullen kommer att heta "John Wick 3: Parabellum".
I maj sparkade inspelningen av emotsedda "John Wick 3" äntligen igång och strax därefter fick vi den första bilden från filmen. Under en färsk intervju passade huvudrollsinnehavaren Keanu Reeves att släppa den officiella titeln, som är "John Wick 3: Parabellum".
 
Filmfotografen Dan Laustsen avslöjade dock denna titel i en Instagram-bild från inspelningen redan i maj, men titeln klassificerades som ett rykte, tack vare att det misstänktes vara en arbetstitel som syntes på filmklappan. Men nu bekräftar Reeves att det är den titeln man kommer att använda.
 
 
I samma intervju förklarar Reeves vad ordet Parabellum står för:
 
- Rusta dig för krig. Det är en del av den berömda frasen: “Si vis pacem, para bellum”, som betyder “Om du vill ha fred, rusta dig för krig”, säger Reeves till Coming Soon.
 
Reeves berättar också om Halle Berrys karaktär Sofia:
 
- John Wick slåss för sitt liv och han tror att Halle Berrys karaktär har information åt honom. De känner varandra sedan tidigare och blir involverade i The High Table.
 
I Chad Stahelskis "John Wick: Parabellum" utspelas handlingen efter händelserna i föregående filmen ("John Wick 2"), där Wick har ett pris på sitt huvud (14 miljoner dollar) och får göra sitt bästa för att undkomma en hord av lönnmördare som mer än gärna vill inkassera pengarna.
 
I den välfyllda rollistan hittas Laurence Fishburne, Ian McShane, Lance Reddick, Anjelica Huston, Jason Mantzoukas, Mark Dacascos, Tiger Hu Chen, Yayan Ruhian, Cecep Arif Rahman, Asia Kate Dillon, Halle Berry och Keanu Reeves.
 
"John Wick 3" får amerikansk biopremiär 17 maj 2019. Inget svenskt premiärdatum är fastställt än.
| 7 juli 2018 09:00 |