Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

30 maj 2014 | 18:01

John Malkovichs piratserie till Viaplay inom ett dygn

I kväll har NBC-serien "Crossbones" premiär i amerikansk TV. Redan i morgon finns den att se i Viaplay.

Enligt ett pressutskick från Viaplay kommer det bara röra sig om timmar efter USA-starten till dess du kan första dubbelavsnittet på den svenska streamingplattformen. Precis som med "24", med andra ord.

- "Crossbones" är den andra serien i det nya konceptet och det är bara början. Vi kommer att ha ännu fler Viaplay Premieres och det är hos oss du kommer kunna se de bästa serierna och filmerna, det känns fantastiskt roligt, säger Rikard Steiber, VD på Viaplay och Chief Digital Officer, MTG.

"Crossbones" utspelar sig på 1700-talet och bygger boken "The Republic of Pirates" av Colin Woodard. Den berättar - med historisk frihet - om den ökände piraten Edward "Blackbeard" Teach (på svenska Kapten Svartskägg) och hans härjningar i Karibien. Flerfaldigt Oscarsnominerade John Malkovich gör huvudrollen.

Serien som består av tio delar är skapad av Neil Cross, som ligger bakom hyllade kriminalserien "Luther" och vars meritlista även inkluderar manus för de brittiska serierna "Spooks" och "Doctor Who".

Här är en trailer:

Pepp på mer pirater i TV? Starz hade ju sin egen sjörövarserie i höstas, "Black Sails", som MovieZines TV-tyckare Patrik Jonsson inte var särskilt nöjd med. Kommentera nedan!

| 30 maj 2014 18:01 |