Film

Skribent

Andreas Samuelson

16 november 2022 | 15:30

John Leguizamo sågar valet av Super Mario till nya filmen

Skådespelaren, som spelade Luigi i filmen från 1993, är den senaste av många kritiker.
Filmen ”Super Mario Bros” gjorde inte många glada när den kom och anses vara en av världens sämsta filmer. Idag ses den dock som en kultklassiker och Leguizamo, som fick en av sina första huvudroller som Marios sidekick Luigi, har omfamnat fenomenet.
 
Nu är han den senaste av många kritiker som inte är helt nöjda med valet av Chris Pratt som rösten till Mario i den kommande, animerade ”The Super Mario Bros. Movie”. I en intervju med IndieWire berättar han om fansens uppskattning av den gamla filmen - och tveksamhet till den nya:
 
- Många älskar originalet. Jag var på Comic-Con i New York och i Baltimore, och alla sade ”Nej, nej, vi älskar den gamla, originalet.” De är inte så uppspelta inför den nya. Jag är inte bitter. Det är synd bara.
 
Mycket av kritiken har handlat om att valt Pratt, en skådespelare som inte är italiensk-amerikansk till den tydligt italiensk-amerikanska karaktären. Leguizamo, själv latino, fick rollen som Luigi i början av sin karriär efter många om och men.
 
- Filmbolaget ville inte att jag skulle ha huvudrollen. Regissörerna slogs riktigt hårt för mig och det var ett genombrott. Att man nu går bakåt och inte rollsätter någon minoritetsskådespelare suger lite.
 
 
Å ena sidan kan man tycka att många är lite väl gnälliga och att det kanske finns viktigare strider att ta än skådespelarval till animerad film. Å andra sidan kan man fråga sig varför man måste välja överexponerade filmstjärnor till en redan hypad, animerad film.
 
Allt vi kan säga är vila i frid, Bob Hoskins, den bästa film-Mario vi haft (och troligen kommer ha).
| 16 november 2022 15:30 |