Serie

Skribent

Andreas Samuelson

15 september 2023 | 20:30

John Carpenter är tillbaka! Se den skräckinjagande trailern till hans nya tv-serie

Skräckmästaren återvänder till registolen med antologiserien ”Suburban Screams” som återberättar påstått verkliga skräckhistorier från förorten.
Mannen som gav oss Michael Myers med ”Alla helgons blodiga natt” och slemmiga utomjordingar i ”The Thing” är äntligen tillbaka som regissör! Åtminstone i TV-format. John Carpenter har inte regisserat något sedan 2010 års sågade flopp ”The Ward” och har fokuserat på musiken, bland annat för de senaste tre ”Halloween”-filmerna (för vilka han även agerat exekutiv producent).
 
Nu gör han en mer kreativ comeback bakom kameran med ”John Carpenter’s Suburban Screams”, en skräckserie i antologiformat som återberättar ögonvittnens skräckfyllda upplevelser i förorten. Serien blandar intervjuer, arkivmaterial, nyhetsreportage och iscensättningar, varav Carpenter regisserar åtminstone ett avsnitt. Han gör även musiken till serien.
 
Även om vi såklart gärna skulle se Carpenter återvände som långfilmsregissör så är vi oavsett spända på vad han gör med detta koncept. Det blir också en återkomst till TV-format för filmskaparen, som tidigare gjort TV-filmen ”Body Bags” tillsammans med Tobe Hooper samt två avsnitt till ”Masters of Horror”.
 
”John Carpenter’s Suburban Screams” har premiär på amerikanska streamingtjänsten Peacock 13 oktober. Vi hoppas den kommer till Sverige inom snar framtid.
 
Se trailern här:
 
| 15 september 2023 20:30 |