Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 november 2020 | 09:45

Johan Rencks "The Last of Us"-serie får grönt ljus av HBO

Den svenske regissören kommer att regissera det första avsnittet av "Chernobyl"-skaparens nya tv-serie hos HBO.
Vi rapporterade i somras att Johan Renck och Craig Mazin, som skapade den hyllade tv-serien "Chernobyl" tillsammans, hade börjat arbeta på en ny tv-serie baserad på det populära postapokalyptiska zombiespelet "The Last of Us".
 
Serier som skapas hos HBO går fortfarande igenom en rad olika stadier under sin produktion, där "The Last of Us" fram tills nu endast varit officiellt klar för arbete med manusproduktionen. Variety bekräftar däremot nu att HBO har givit serien grönt ljus och officiellt beställt den första säsongen. Det innebär att man har tillräckligt stort förtroende för Mazin och Renck för att hoppa över pilot-steget, vilket är när en serie tvingas spela in första avsnittet innan man officiellt får börja arbeta på resten av säsongen.
 
Mazin kommer att vara seriens showrunner och manusförfattare, medan Renck i nuläget endast är klar som regissör för det första avsnittet (men det kan bli fler). Det är i nuläget däremot fortfarande oklart när den första säsongen av "The Last of Us" förväntas bli klar.
 

Läs också: Johan Renck regisserar HBO:s efterlängtade "The Last of Us"-serie

 
Är du sugen på att se vad "Chernobyl"-skaparen kan göra med "The Last of Us"? Kommentera gärna nedan!
| 21 november 2020 09:45 |