Serie

Skribent

MovieZine

29 september 2014 | 17:00

Johan Renck regisserar internationellt krimdrama

Svensken ska stå bakom de sex entimmeslånga avsnitten i "The Last Panthers".
Serien är ett samarbete mellan Storbritanniens Sky Atlantic och Frankrikes Canal Plus, som även gjort den internationella remaken av dansk-svenska "Bron"; "The Tunnel", som SVT visar just nu på måndagar. 

Den nya satsningen, skriver Deadline, är inspirerad av en sann historia, om de serbiska juveltjuvarna Rosa Pantrarna som stulit juveler för ett värde av en miljard kronor i europeiska städer som Geneve, Dubai,  Paris, London och Paris. 

Den sex delar långa serien, döpt till "The Last Panthers" innehåller namn som Samantha Morton, John Hurt och Tahar Rahim.  Manuset är gjort av Bafta-vinnaren Jack Thorne ("Skins", "This Is England").

Johan Renck har de senaste åren regisserat ett flertal amerikanska TV-serier, däribland avsnitt för "Breaking Bad" (bilden ovan med Bob Odenkirk), "Vikings", "The Walking Dead" och "Bates Motel". I våras sändes hans stjärnspäckade svenska drama "Ettor och nollor" i SVT, som MovieZines recensent Rebecca Unnerud gav en fyra i betyg. 

Inspelningarna börjar den 27 oktober i London, Marseille, Belgrad och Montenegro. Planerad visning någon gång under 2015.

För den som är intresserad finns en brittisk dokumentär från 2013 om verklighetens diamantliga, "Smash and Grab". SVT visade den under namnet "Jakten på de rosa pantrarna" förra hösten. 

| 29 september 2014 17:00 |