Film

Skribent

MovieZine

1 september 2023 | 18:00

Johan Falk lever! Intresset är stort när historien fortsätter som bok

Från och med idag kan du förboka Anders Nilssons roman ”Johan Falk - Slutet var bara början”.
MovieZine tipsar om produkter till salu hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Filmerna om Johan Falk, släppta mellan år 1999 och 2015, har hittat en stark fanskara hos en actionsugen publik. Och nu, flera år efter den rafflande finalen i ”Johan Falk - Slutet”, får vi veta att ”Slutet var bara början”. Ja, så heter den kommande boken som fortsätter på Johan Falks äventyr.
 
Filmseriens skapare Anders Nilsson gör nu den populära snuten till romanhjälte. En helt ny bokserie om Johan Falk planeras, och den första delen släpps 3 oktober.
 
- Jag har sedan premiären av "Noll tolerans" funderat på böcker om Johan Falk. Och faktum är att jag inte utesluter fler filmer i framtiden. Men den här storyn, som nu blir bok, och sedan ett antal böcker till, passar extra bra till just böcker, säger Anders Nilsson till MovieZine.se.
 
Anders Nilsson med skådespelarna från Johan Falk-serien: Jakob Eklund, Jens Hultén och Mikael Tornving. Foto: MovieZine
 

"Det är en ny värld, ett nytt Sverige"

 
- Den första boken tar vid nio år efter slutscenerna i säsong 3:s sista film, som ju hette "Johan Falk - Slutet". Det finns en logik i att den här boken heter "Johan Falk - Slutet var bara början". Mer än så om handlingen vill jag inte avslöja, säger Anders Nilsson till MovieZine.
 
Filmerna har fått en enorm fanskara. Vad kommer man att känna igen nu när Falk blir romanhjälte?
 
- Fans av filmserien kommer känna igen stilen och seriens karaktärer. Den otroliga drivkraften hos filmernas huvudpersoner. Humorn och realismen och att det verkligen blixtrar till, både i action och starka känslor.
 
- Det som är nytt är att det är en ny värld nu, ett nytt Sverige. Krig nere i Europa, och kids som skjuter med maskingevär på varandra på svenska gator. Vad händer när den nya generationens busar, och den nya typen av kriminella, möter den gamla tidens poliser och busar? Det kommer bli en enorm smäll när karaktärerna möts. Och jag bygger upp det i flera böcker, med ett huvudcase i varje bok. Precis som i filmserien. Det här är verkligen början på något nytt.
 
Från och med idag går det att förboka "Johan Falk"-romanen hos till exempel Adlibris och Bokus. Där kostar den 229 kronor.
 
Att intresset är stort är det ingen tvekan om: boken klättrade genast upp till förstaplatsen på Adlibris topplista - bara några timmar efter att förbokningen öppnade.
 
 

Om boken ”Johan Falk - Slutet var bara början”

 
En bil kör mot ett regnigt Göteborg och mannen bakom ratten är orolig. Greppet hårdnar och på den högra handen saknas två fingrar. Det har gått nio år sedan han offrade sitt liv för att rädda sin familj. Hans kropp hittades aldrig.
 
Göteborg är hans stad, där har han levt och arbetat, men när han kör upp på den nybyggda Hisingsbron känner han inte igen sig. Han ser på sin stympade högerhand och minns smärtan från tortyren, minns avrättningen.
 
Han borde egentligen inte vara här. Men han måste. Skuggor från det förflutna har vaknat till liv och en gåtfull ny fiende hotar att krossa honom och allt han tror på. Det har till sist blivit dags att ställa allt till rätta. Johan Falk är tillbaka.
| 1 september 2023 18:00 |