Serie

Skribent

Alexander Kardelo

8 februari 2018 | 21:30

Joel Kinnaman klar för tv-serien ”Hanna”

Det blir inget mer "Altered Carbon" för Kinnaman. Istället ska han återförenas med ”The Killing”-kollegan Mireille Enos i nytt Amazon-drama.
Amazon har hittat de tre huvudrollerna till ”Hanna”, dramaserien som bygger på filmen med samma titel. Joel Kinnaman ska spela Erik, pappan som uppfostrat sin tonårsdotter i norra Polens skogar, isolerad från omvärlden för att skydda och träna henne.

Till titelrollen som Hanna letade man bland annat efter svenska tjejer. Valet föll dock på brittiska 18-åriga nykomlingen Esme Creed-Miles (bilden), skriver Hollywood Reporter. Mireille Enos tar rollen som den effektiva CIA-agenten Marissa, som bär på ett hemligt förflutet som Erik hotar att avslöja.
 
 
David Farr ("The Night Manager") har skrivit seriens manus medan Sarah Adina Smith ("Legion") regisserar pilotavsnittet.
 
- Vi siktar på en hårdnackad åktur och ett djupt rörande familjedrama. Serien är spännande som en konspirations-thriller men också mänsklig, säger Farr.
 
Det innebär enligt rapporter att Kinnaman är klar med "Altered Carbon". Sci-fi-serien som debuterade på Netflix förra veckan hade honom kontrakterad för bara en säsong.
| 8 februari 2018 21:30 |