Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 november 2023 | 08:30

Joel Kinnaman försökte sluta prata i 2 månader för nya actionrollen

Det visade sig vara en dålig idé.
Joel Kinnaman är snart tillbaka på bio i John Woos actionthriller "Silent Night". En tvetydig titel, då filmen utspelar sig på julafton, men den följer också en stum karaktär. Kinnaman spelar pappan som förlorat både sitt barn och sin röst i ett attentat. Nu väntar en våldsam och välplanerad hämnd.
 
- Det är en hårdkokt, intensiv actionfilm. Men det spännande är att det sägs inte ett enda ord i hela filmen, säger Kinnaman.
 
Den svenske skådespelaren gästade Jimmy Fallons talkshow tidigare i veckan, och avslöjade där hur han försökte sig på "method acting" för första gången. Hans plan var att inte yppa ett enda ord under hela inspelningens gång, och leva precis som rollfiguren - i total tystnad.
 
- Jag har aldrig fått syssla med metodskådespeleri. Jag har snuddat vid det lite grann. Men när jag fick manuset tänkte jag - här är det, nu kan jag gå "full method".
 
- Jag sa till min fästmö Kelly att "det här kan bli tufft för vår relation". Min plan var att inte prata under hela inspelningen. Inte med någon. Och hon sa: "vad fan pratar du om? Ska vi inte tala med varann på månader?"
 

"Mission accomplished!"

 
Joel och hans tjej redde ut detaljerna med sin relationscoach. Till slut gick hon med på att inte höra hans röst på två månader. Men det hela gick åt skogen ganska snart.
 
- Första dagen på inspelningen kommer. Jag sätter mig i bilen och är tyst hela vägen. Jag kommer till sminket och alla pratar med varann. Där sitter jag tyst. Ska jag verkligen sitta tyst i sex veckor? Och jag började prata. Men jag hade en väldigt intensiv bilresa till inspelningen, skrattar Joel.
 
- Jag kände att det fick räcka för mig. Mission accomplished.
 
Du kan se (men inte höra) Joel Kinnaman på bio i "Silent Night" med svensk premiär 8 december. Spana in intervjun nedan:
 
| 24 november 2023 08:30 |