Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 oktober 2023 | 07:40

Trailerpremiär! Joel Kinnaman planerar julhämnd i sin hårdaste roll hittills

Actionmästaren John Woo står bakom kameran på vinterns brutala, "John Wick"-doftande actionthriller "Silent Night".
Joel Kinnaman är inte främmande för actionpackade roller efter storfilmer som "RoboCop" och "The Suicide Squad". Men frågan är om inte svenskens senaste Hollywoodroll är hans hårdaste hittills?
 
I "Silent Night" - som ska utspela sig helt utan dialog - spelar han mannen vars lilla son hamnar i skottlinjen för ett gängkrig. Själv blir han skjuten i halsen och förlorar sin röst. Nu börjar han att planera sin hämnd och låter knytnävarna och ilskan tala istället...
 
Och eftersom vi alla älskar den oslagbara kombinationen av julfilm och action är den stora hämnden planerad till självaste julafton. "Kill them all" skriver den sörjande pappan med stora bokstäver i sin kalender. Nu är trailern här:
 
 

"Joel Kinnaman gjorde 99 procent av sina egna stunts"

 
Förutom Joel Kinnaman i en stentuff roll som självaste John Wick skulle bli rädd för, gör ju regissören också filmen efterlängtad. Detta blir John Woos första amerikanska film på 20 år. Filmskaparen från Hong Kong är för den breda massan kanske mest känd för "Face/Off" och "Mission: Impossible 2".
 
I en intervju med Entertainment Weekly hyllar regissören sin stjärna Joel Kinnaman som tränat ordentligt inför rollen:
 
- Han gjorde 99 procent av sina egna stunts, och tränade med fight-koordinatorn dagligen, bara för att vara redo för alla actionscener. Han försökte ge en riktig prestation med bara sina ögon, hans blick förmedlar så många känslor och historier. Jag var väldigt nöjd med att jobba med honom, säger Woo.
 
I vinter får vi se Joel Kinnaman som den tyste hämnaren - "Silent Night" får amerikansk biopremiär 1 december. Inget svenskt datum är klart ännu, men vi håller er uppdaterade...
 
| 3 oktober 2023 07:40 |