Film

Skribent

MovieZine

30 november 2021 | 17:45

Joel Coens nya film "The Tragedy of Macbeth" visas på bio i Sverige

Denzel Washington och Frances McDormand gör huvudrollerna i Coens episka version av Shakespeares klassiker, med svensk premiär i jul.
Folkets Hus och Parker kommer distribuera Joel Coens nya film på svenska biografer. Med start på juldagen får vi njuta av Coens episka version av Shakespeares klassiker, med Denzel Washington och Frances McDormand i huvudrollerna.
 
"The Tragedy of Macbeth" följer en skotsk adelsman som övertygas av tre häxor att han kommer att bli nästa kung av Skottland, och hans konspiratoriska hustru som stödjer honom i hans maktambitioner.

Detta är den första filmen regisserad av en av bröderna Coen utan den andres inblandning. Filmen är producerad av A24, studion bakom en mängd hyllade titlar som "Moonlight", "Lady Bird", "On the Rocks", "Uncut Gems", "The Lighthouse", "Midsommar" och "First Cow".
 
 
Filmen har en approval rate på 98% på Rotten Tomatoes och får högsta betyg av MovieZines recensent: "Se upp, Oscars, för den här Macbethversionen kan nästan garantera saftiga nomineringar! Joel Coens “Macbeth” är en visuellt stiliserad, svartvit, noiraktig, och helt fantastisk filmupplevelse", skrev Annika Andersson efter premiärvisningen på New York Film Festival.

Biopremiär i Sverige den 25 december. "The Tragedy of Macbeth" släpps därefter på Apple TV+ den 14 januari.
| 30 november 2021 17:45 |