Serie

Skribent

Josefine Krischausky

27 maj 2022 | 12:00

Jodie Foster gör huvudroll i säsong 4 av "True Detective"

Samtidigt får vi veta lite mer om handlingen i nästa del av antologiserien, som kommer att utspela sig i ett mörkt, kyligt Alaska och kretsa kring ett mystiskt försvinnande.
Tidigare i år blev det till slut bekräftat att den hyllade kriminalserien "True Detective" kommer tillbaka med en fjärde säsong, tre år efter att de senaste avsnitten landade på HBO. Detaljerna om fortsättningen har än så länge varit få, men nu har vi fått ett första namn till rollistan.
 
Variety avslöjar att Jodie Foster är klar för en av de ledande rollerna i nästa del av antologiserien. Den månfaldigt prisbelönade skådespelaren kommer att spela polisen Liz Danvers, som tillsammans med en kollega reser till Alaska, där sex män precis har försvinnit spårlöst från en arktisk forskningsstation. För att lösa fallet måste de avslöja sanningar som finns begravda långt under den tjocka isen, men utredarna tvingas samtidigt att gå sitt egna inre mörker till mötes. 
 
Vilka andra skådespelare som kommer att ansluta till ensemblen för den fjärde säsongen återstår att se. I tidigare säsonger har centrala roller spelats av bland andra Woody Harrelson, Matthew McConaughey och Mahershala Ali, som alla har fått ta emot varsin Emmy-nominering för sin insats. 
 
Foster var senast aktuell i dramathrillern "The Mauritanian", och kommer framöver kunna ses i sportdramat "Nyad". När det kommer till tv-världen var skådespelaren främst aktiv under de tidigaste åren av sin karriär, vilket gör "True Detective"-rollen till hennes första stora medverkan i en tv-serie på en lång tid. 
 
Det är ännu inte känt när säsong 4 av "True Detective" får premiär på HBO.
| 27 maj 2022 12:00 |