KLIPP

Skribent

Viktor Jerner

27 februari 2018 | 17:30

Joaquin Phoenix verkar inte ha någon aning om att han ska spela Jokern

I en ny intervju tycks han vara helt ovetandes om det omtalade projektet, men talar han verkligen sanning?
Efter en del snack om att Leonardo DiCaprio skulle axla rollen som Batmans legendariska nemesis The Joker i en ny spinoff-film (med Martin Scorsese som producent och Todd Phillips som regissör) rapporterade Variety för några veckor sedan att turen hade landat hos Joaquin Phoenix. Enligt uppgifter till den tidningen har han tackat ja till erbjudandet och är i slutförhandlingar om att medverka i filmen, men om man ska tro honom själv så har han aldrig ens hört talas om projektet.
 
I en videointervju med franska Allocine vid Berlin filmfestival sköt han ner frågan direkt och frågade "vilken Joker-film?" när journalisten lyfte ämnet. 
 
Large 4021004751af1a865a942524caeefece ska cc 88rmavbild 202018 02 27 20kl. 2015.55.08
 
Det må vara så att Varietys rapport är helt felaktig och att Phoenix talar sanning, men för mig känns det mer sannolikt att han bara försöker spela korten nära bröstet och "leker" lite med pressen nu när han får chansen. Det här är trots allt skådespelaren som fejkade sin egen pensionering och inledde en rapkarriär för att kunna göra den experimentella mockumentären "I'm Still Here", så det känns inte som något helt otänkbart. Dessutom spred sig Joker-nyheten som en löpeld i internationell media så pass snabbt och brett att det känns som att man måste bo i en grotta för att inte nås av det.
 
Oavsett vilket av alternativen det är så tycks det inte vara helt gjutet i sten vare sig Phoenix kommer ta sig an Joker-rollen eller inte, men personligen tror jag att han som alltid skulle kunna göra en helt briljant prestation. 
 
Vad tror du? Talar Phoenix sanning eller fintar han bara? 
| 27 februari 2018 17:30 |