Film

Skribent

Viktor Jerner

3 september 2017 | 17:00

Så här kan Leonardo DiCaprio se ut som nya Jokern

Frågan är bara hur stor sannolikhet det är att den Oscarsvinnande skådespelaren tar sig an det här jobbet.
Det har varit många turer kring den ikoniska Batman-skurken Jokern på sistone. Dels landade bomben om att Martin Scorsese (som producent) och Todd Phillips håller på att snickra på en fristående Joker-origin utan Jared Leto, snabbt följt av nyheten om att en Harley Quinn & Jokern-film (med Leto och Margot Robbie från "Suicide Squad") också finns i schemat. Samtidigt har det snackats mycket om en eventuell "Gotham City Sirens"-film och "Suicide Squad 2".
 
"The Clown Prince of Crime" är väldigt populär med andra ord, så pass populär att en del Warner Brothers-folk tror att Leonardo DiCaprio skulle kunna vara sugen på att hoppa ombord. Han är huvudkandidaten för rollen, om man ska lita på The Hollywood Reporter-källorna. För mig tycks sannolikheten för att DiCaprio skulle spela Jokern vara astronomiskt låg, och samtidigt känns det som att det hade varit ett ganska tråkigt val. För mig hade en spännande, yngre nykomling varit att föredra.
 
Hur som helst, eftersom DiCaprio/Jokern-snacket har börjat florera så har även spekulationerna kring hur han skulle kunna tänkas se ut i rollen som Batmans nemesis dragit igång. Sajten ComicBook har i samarbete med den skickliga grafiska designern BossLogic fått till en illustration: 
 
 
Även om jag hellre ser någon annan i rollen så gillar jag den här stilen och kan inte annat än att bli nyfiken över hur det skulle arta sig i verkligheten. DiCaprio är en skicklig skådespelare och skulle säkert kunna leverera en riktigt minnesvärd prestation. Som nämnt är det här dock milslångt från bekräftat och inte ens Scorseses producentkontrakt är helt påskrivet än.
 
Om jag ska vara helt ärlig så känns hela projektet ganska felkalibrerat enligt mig, då någon sorts begynnelseberättelse skulle underminera mystiken hos karaktären. Det vore lite som om George Lucas i prequelberättelser skulle visa vem det är som gömmer sig bakom Boba Fett-masken i de tidiga "Star Wars"-filmerna och berätta varför han blev den han blev. Men det är det verkligen ingen på planeten som vill se och av den anledningen skulle det väl aldrig hända, eller?
 

Skulle du vilja se Leonardo DiCaprio i den här rollen och i så fall; hade du varit nöjd med den här looken? 

| 3 september 2017 17:00 |