Film

Skribent

MovieZine

21 september 2019 | 12:00

Frågan som fick Joaquin Phoenix att avsluta en intervju

Här är ämnet som "Joker"-stjärnan vägrar att prata om.
"Joker"-aktuella Joaquin Phoenix är mitt uppe i intervjuer kring sin hyllade DC-film. Men det finns en oro för att den våldsamma filmen "kan få folk att sympatisera med en mordlysten galning", som Variety skriver.

Skådespelaren är tydligen inte nöjd med ämnet för han lämnade en intervju med brittiska The Telegraph. Enligt Comicbook.com fick han frågan om filmen "kan på ett perverst sätt inspirera exakt sådana människor" till våldsamma brott med tragiska konsekvenser.

Frågan fick Phoenix att lämna intervjun, och han kom tillbaka först när en pressperson från Warner Bros hade rett ut problemet.
 
 
Regissören Todd Phillips har tidigare sagt att "Joker" är inspirerad av 1970-talets karaktärsstudier som "Gökboet" och "Taxi Driver", samt att det inte är en politisk film.

- Jag tror att filmer ofta speglar samhället, men de formar det aldrig. Självklart finns det vissa aktuella teman även om den utspelar sig på 70- eller tidiga 80-talet. En del kommer bara se en historia om Jokern, allt beror på vilken lins man ser den igenom.
 
"Joker" får biopremiär 4 oktober.
| 21 september 2019 12:00 |