Film

Skribent

Tobias Andersson

23 april 2023 | 22:03

Joaquins vädjan när du ser ”Beau is Afraid”: ”Ta inga magiska svampar”

Trots en gnutta ironi så menar han nog faktiskt allvar i det han säger.
Dont't do drugs! Det är väldigt onödigt och det tycker också Joaquin Phoenix, framförallt samtidigt som du tittar på bioaktuella ”Beau is Afraid”. Det kan nämligen ta allvarlig skada på din mentala hälsa, Joaquin om någon borde ha koll på läget eftersom han spelar huvudrollen.
 
”Beau is Afraid” har nu gått upp på biodukarna i USA. Den har blivit både risad och rosad men många verkar vara överens om att det är ännu ett hyvens alster från regissören Ari Aster. För dig som sett hans tidigare verk, ”Hereditary” och ”Midsommar”, kommer det nog inte som någon överraskning att filmen är skruvad och psykedelisk. Och tydligen ska ”Beau is Afraid” vara en rejäl tripp in i en mardrömsskildring av ångest. Har du svagt hjärta bör du helst se filmen i (drog)nyktert tillstånd, uppmanar Joaquin.
 
I en intervju med Fandango (via Indiewire) har Joaquin Phoenix ett meddelande till alla som planerar att ta droger till filmen:
 
– Jag hörde från en på college att det finns en utmaning hos vissa vänskapskretsar att ta svampar och se filmen. Så därför gör jag nu ett offentligt uttalande och säger att du inte ska ta svampar och se den jävla filmen...Men om du gör det, filma dig själv. Men gör det inte!
 
I hans sista ord kan vi avläsa en hel del ironi.
 
Se filmen nykter, annars kanske detta blir ditt ansiktsuttryck i hela tre timmar (dessutom bli ärrad för livet).
 
Gå gärna och se ”Beau is Afraid” när den har svensk biopremiär den 28 april, men gör det i nyktert tillstånd. Du får nog garanterat en tillräckligt skruvad filmupplevelse ändå. Tills dess kan du ta del av MovieZines recension av filmen där Annika Andersson kallar den ”...en alldeles hejdundrande unik Ari Aster-upplevelse!”.
| 23 april 2023 22:03 |