Film

Skribent

MovieZine

25 oktober 2021 | 10:15

Joakim Lundell producerar skräckfilmen "Feed"

"Jag vill göra en riktigt otäck skräckfilm. Popcornfilm som gör sig riktigt bra på bioduken."
Influencern och Youtube-profilen Joakim Lundell tar klivet in i långfilmsproduktion med skräckfilmen "Feed".

Lundell har alltid varit en stor skräckentusiast, och har blivit ett känt namn inom genren med tv-program som "Spökjakt" som är inne på sin tredje säsong, samt "Hide and Seek" där influencers deltar i Sveriges läskigaste kurragömma. "Spökjakt" vann Kristallen för Årets program 2020 och Tittarnas favoritprogram 2021.
 
ANNONS: Streama "Spökjakt" och andra program med Joakim Lundell på Discovery+

Nu tar Joakim sig an producentrollen för "Feed", som beskrivs som en uppfriskande vinkling på den klassiska skräckgenren “unga människor terroriseras av okänt väsen”. Scandinavian Content Group står för produktionen och inspelningen sker under 2022.

- Jag är taggad på att göra en modern skräckfilm till dagens publik som blivit lite förbisedd när det gäller svensk film. De flesta svenska produktioner som kallats skräck har snarare varit relationsdraman med spökliga undertoner, det amerikaner skulle kalla "arthouse". Jag vill göra en riktigt otäck skräckfilm. Popcornfilm som gör sig riktigt bra på bioduken, säger Joakim Lundell.
  
Joakim och Jonna Lundell i "Spökjakt". Foto: Discovery+
 
Det unga företaget Scandinavian Content Group har på kort tid gjort sig ett namn i branschen för bland annat tv-serien "Clark" (Netflix) och "Estonia" (Viaplay). Dagens Industri skrev förra året om Scandinavian Content Groups egenutvecklade produktionsflöde under inspelningen av "Clark", där inspelning och klippning kan ske i realtid på plats. Samma teknik kommer att användas för "Feed", ett för branschen unikt sätt att arbeta på.
| 25 oktober 2021 10:15 |