Film

Skribent

MovieZine

20 september 2023 | 19:00

Joachim Trier filmar nytt med Renate Reinsve

Norske regissören Joachim Trier samarbetar återigen med Renate Reinsve som spelade huvudrollen i hans förra film, den hyllade “Världens värsta människa”.
Det nya projektet går under titeln “Sentimental Value”, och handlar om Nora och Agnes, två systrar inom filmvärlden, som båda sörjer sin mammas bortgång.
 
Reinsve spelar Nora, men vem som ska gestalta Agnes är ännu inte bestämt. Systrarnas pappa Gustav var en gång en framgångsrik regissör, men har inte varit närvarande i deras liv på länge. Plötsligt dyker han upp igen med ett nytt filmprojekt och ett rollerbjudande till Nora, som vägrar ställa upp. Gustav får istället kontakt med en Hollywoodstjärna som godtar rollen. När filmen sedan börjar spelas in i Norge tar Gustav tillfället i akt att försöka återknyta kontakten med sina döttrar.
 
Trier har skapat manuset tillsammans med sin långvariga skrivarpartner Eskil Vogt. Duon har skrivit inte mindre än sju tidigare alster tillsammans, och var Oscarsnominerade för manuset till “Världens värsta människa”. Renate Reinsve vann Bästa skådespelerska för sin rolltolkning i Cannes 2021. Att misstänka att “Sentimental Value” kommer att bjuda på både kvalitet och nomineringar till höger och vänster känns därför inte långsökt.
 
Vi får dock ge oss till tåls ett tag till. Inspelningen ska börja i augusti 2024 och är förlagd till Triers hemland Norge, men även Tyskland och Frankrike. När filmen väntas vara klar är i skrivande stund okänt.
 
Anna Hedlin
| 20 september 2023 19:00 |