Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 maj 2017 | 20:15

Jessica Chastain ska spela Ingrid Bergman i biografi

”Zero Dark Thirty”-stjärnan tar huvudrollen i romantiska dramat ”Seducing Ingrid Bergman”.
Jessica Chastains nästa roll blir ingen mindre än den svenska filmikonen Ingrid Bergman. I filmen som går under titeln ”Seducing Ingrid Bergman” ska hon berätta historien om hur krigsfotografen Robert Capa inledde en förbjuden romans med ”Casablanca”-aktrisen.
 
MovieZine skrev om filmen redan för tre år sen. Sedan dess har James Mangold ("Logan") varit aktuell för att filmatisera boken ”Seducing Ingrid Bergman” (hans film gick ett tag under namnet ”Blood and Champagne”).

- Det är en film jag har utvecklat ett tag. Den handlar om hennes relation med fotografen Robert Capa. Där finns en intressant kärlekshistoria mellan dem två direkt efter kriget, berättade Mangold för MovieZine senast i våras.

Dessvärre skriver Deadline att projektet ”ännu inte har någon regissör”, vilket kan vara en miss, eller ett tecken på att Mangold övergett Ingrid Bergman av okänd anledning.
 
 
Det är förstås en stor miss att inte sätta porträttlika Rebecca Ferguson i huvudrollen, men vi kan se vad som helst med Jessica Chastain - så varför inte. Mer info om projektet följer.
 
Chastain som Bergman - vad tycker ni om den castingen? Kommentera nedan.
| 20 maj 2017 20:15 |