Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 september 2014 | 19:00

Jessica Chastain filmar med Xavier Dolan

Chastain spelar skvallerredaktör i "Tom at the Farm"-regissörens engelskspråkiga debut.
Efter fem fransktalande långfilmer på lika många år har Xavier Dolan siktet inställt på Hollywood - med syftet att driva med glitterstaden snarare än erövra den. 
 
Hans engelskspråkiga debutfilm "The Death and Life of John F. Donovan" beskrivs som en dramatisk satir över kändisskap. Passande nog har han hittat en starkt lysande stjärna till en av rollerna, nämligen Jessica Chastain.
 
- Det slog mig att jag borde fråga Jessica om att spela "skurkrollen" i "John F. Donovan". Där finns en karaktär som är chefredaktör för ett skvallermagasin. Filmen är verkligen en satir över industrin, med mer drama än humor. Och den här antagonisten vill förstöra stjärnornas liv, särskilt huvudpersonens. 
 
Jessica Chastain visade sig vara ett stort fan av Dolans senaste film "Mommy" som hon såg på filmfestivalen i Cannes i våras.
 
- Hon läste manus och vi kom riktigt bra överens. Så enkelt var det. Jag kan redan se att det kommer bli ett nöje för oss att jobba ihop, berättar Xavier Dolan för Bent
 
Den unge regissören är just nu bioaktuell med "Tom at the Farm" och i november premiärvisas "Mommy" på Stockholms filmfestival. Där räknar vi också med att få se Chastains romantiska drama "The Disappearance of Eleanor Rigby".
| 11 september 2014 19:00 |