Film

Skribent

Jakob Åsell

19 juli 2019 | 13:20

Jesse Eisenberg öppen för en "Social Network"-uppföljare

Skådespelaren kan se en fortsättning på sagan om Facebooks grundare. Han väntar bara på telefonsamtalet.
Jesse Eisenberg är fortsatt öppen för en film om nästa kapitel i Mark Zuckerbergs liv, skriver IndieWire. Tidigare i år uttryckte manusförfattaren Aaron Sorkin sitt intresse för att skriva en uppföljare till David Finchers saga om Facebook-grundarens liv, "The Social Network" (2010). Filmens stjärna Jesse Eisenberg, som nominerades till en Oscar för sin tolking av it-entreprenören, har ännu inte hört något om projektet.
 
- Jag har bara hört om det i intervjuer den senaste veckan, då jag inte googlar mitt eget namn är det mitt enda sätt att få höra om mina framtida projekt, sa Eisenberg i en intervju tidigare i veckan.
 
Eisenberg ställer sig dock positiv till en uppföljare:
 
- Att få spela en bra roll i någont populärt är väldigt sällsynt. Det här var ett tillfälle att få spela en komplicerad karaktär som man annars vanligen ser på en teaterscen eller i en smalare arthouse-film, men i en större skala. Den var väldigt lyckosamt för mig.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
"The Social Network"-manusförfattaren Aaron Sorkin
 
Eisneberg fortsätter sen att hylla manusförfattaren Aaron Sorkin som belönades för en manus-Oscar för "The Social Network":
 
- Sorkin är ett geni och om han väljer att skriva om någonting, så kommer jag givetvis att vara intresserad. Men jag känner varken till projektet eller de nya kontroverserna kring företaget.
 
Sorkin själv har sagt i en intervju med AP Entertainment att han har betydligt bättre kunskap om Facebook 2005 än dagens bolag och att han därför behöver göra sin hemläxa, men att han samtidigt vet tillräckligt för att det borde bli en uppföljare:
 
- En hel del väldigt intressanta, dramatiska saker har hänt sen den förra filmen. Jag har fått mer än ett mail från producenten Scott Rudin med bifogade länkar till artiklar och frågan "Är det inte dags för en uppföljare?".
 
Jesse Eisenberg är just nu bioaktuell med "The Hummingbird Project" som har biopremiär idag 19 juli. 
 
Hade ni velat se en uppföljare till "The Social Network"?
| 19 juli 2019 13:20 |