Skribent

Emma

12 december 2013 | 15:01

Jesse Eisenberg och Jason Segel skildrar litterär ikon

Produktion av filmen om författaren David Foster Wallace börjar i februari eller mars.

1996 följde journalisten David Lipsky med på den sista biten av David Foster Wallaces bokturné för sin bok "Infinite Jest". Lipsky som länge idoliserat Wallace och hans texter fick då chansen att komma författaren nära i samtal och i olika absurda situationer. Lipsky berättade sedan om de fem dagarna han spenderade med Wallace i sin bok "Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip With David Foster Wallace".

Det är Lipskys bok som nu ska filmatiseras med titeln "The End of the Tour", med Jesse Eisenberg i rollen som Lipsky och Jason Segel som författaren Wallace. James Ponsoldt ska regissera filmen. Det berättar The Wrap.

Wallaces bok "Infinite Jest" anses vara en av de främsta engelskspråkiga böckerna någonsin skrivna, och blev Wallaces internationella genombrott när den kom 1996. Wallace skrev även många noveller, men efter att ha lidit av depression en lång tid tog han livet av sig 2008, endast 46 år gammal.

I Lipskys bok diskuterar de båda livets alla frågor, som kärlek, depression och för- och nackdelar med kändisskap. Vi kan alltså förvänta oss en ganska pratig film, med många samtal på hotellrum. Men det verkar även som om där kommer att finnas en hel del drama i och med den avund som uppstår mellan de två männen och de olika situationerna de hamnar i, bland annat insnöade på en flygplats.

| 12 december 2013 15:01 |