Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

9 oktober 2013 | 23:01

Jeri Ryan återvänder till sci-fi

Jeri Ryan, som för miljontals Trekkies världen över alltid kommer att vara botade borgen Seven of Nine, har landat en roll i science-fiction-thrillern "Helix".

Den som väntat på något nytt från "Battlestar Galacticas" förnyare Ronald D Moore behöver inte vänta så mycket längre. Hans senaste skapelse, sci-fi-thrillern "Helix", kommer till amerikanska TV-kanalen Syfy i januari.

"Helix" är beställd i 13 delar och handlar om ett möjligt utbrott av ett dödligt virus på en högteknologisk forskningsstation i Arktis. Ett team från det amerikanska smittskyddsinstitutet åker dit för att undersöka vad som hänt och hamnar i... låt oss säga svårigheter. "Star Trek: Voyagers" Jeri Ryan, som senast sågs i TV-serien "Body of Proof", ska spela den operativa chefen för forskningsstationens beställarföretag. Så kanske inte en god person? Utan mer profithungrig?

Lite "The Thing"-vibbar kan väl också anas i trailern nedan? Utöver Jeri Ryan ses också Billy Campbell ("The Killing"), Hiroyki Sanada ("The Wolverine") och Mark Ghanime ("Emily Owens MD").

| 9 oktober 2013 23:01 |