Film

Skribent

Alexander Kardelo

1 mars 2018 | 15:10

Jennifer Lawrence och drömrollen hon missade

Visste du om att Jennifer Lawrence provfilmade för Tim Burtons ”Alice i Underlandet”?
Jennifer Lawrence har gått och blivit en av Hollywoods mest eftertraktade unga stjärnor - och den bäst betalda! Men för inte så många år sedan fick hon gå på auditions som andra vanliga dödliga, och vara förberedd på att få nobben.

Bland rollerna som Jennifer Lawrence missade fanns Bella i ”Twilight” och Lisbeth Salander i ”The Girl with the Dragon Tattoo” - men en specifik roll grämer henne än idag, berättar skådespelerskan.
 
 
- Den enda gången det verkligen gjorde ont, den enda gången jag var förkrossad när jag förlorade en provfilmning var Tim Burtons ”Alice i Underlandet”. Det förstörde mig.

Lawrence berättar i en radiointervju med Howard Stern att hon ändå inte kunde fejka en brittisk dialekt. Rollen som Alice gick som bekant till Mia Wasikowska, som var ”perfekt och otrolig” enligt J-Law.
 
 
Själv fick hon in en fullträff med ”The Hunger Games”-filmerna, som öppnade dörren för både ”X-Men”-franchisen och en rad Oscarsnominerade prestationer. Jennifer Lawrence är till helgen bioaktuell i spiondramat ”Red Sparrow”, och i höst återvänder hon som Mystique i ”X-Men: Dark Phoenix”.
 
Och när hörde vi något om Mia Wasikowska senast?
| 1 mars 2018 15:10 |