Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

25 februari 2018 | 09:15

Jennifer Lawrence gör dokumentärserie om #MeToo-rörelsen

#MeToo, "Time's Up" och orättvisa löneskillnader baserat på kön - blir inspirationen till en ny dokumentärserie från Jennifer Lawrence och Catt Sadler.
Den Oscarsvinnande skådespelerskan Jennifer Lawrence, som senast var aktuell med långfilmen (och vattendelaren) "Mother!", har länge varit en uttalad kvinnorättsaktivist. Enligt källor till THR kommer hon nu, tillsammans med det före detta nyhetsankaret Catt Sadler, att skapa en dokumentärserie om den senaste tidens utveckling inom en rad kvinnorätts-rörelser.
 
Catt Sadler var tidigare ett nyhetsankare på den amerikanska tv-kanalen E!, men sade nyligen upp sig då det kom fram att hennes manliga kollega fick en avsevärt högre lön - trots att de båda utförde samma arbetsuppgifter för kanalen.
 
Det finns i nuläget ingen färdig distributör av den nya dokumentärserien, enligt THR:s källor planeras serien däremot att kunna produceras snabbt när distributionen väl är säkrad. Lawrence kommer vi härnäst att kunna se i den nya långfilmen "Red Sparrow" som har premär på fredag nästa vecka.
 
Är du sugen på att se en dokumentärserie som grundar sig i den senaste tidens rörelser?
| 25 februari 2018 09:15 |