Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 november 2017 | 00:30

Jennifer Aniston och Reese Witherspoon klara för ny tv-serie hos Apple

Apples storsatsning på tv-serier fortsätter att locka till sig stora namn, både framför och bakom kameran.
Vi har tidigare rapporterat om att Apple lovat att spendera 8 miljarder kronor på tv-serier under 2018. Det står nu klar att ett av deras allra första Apple Originals kommer att ledas av Reese Witherspoon och Jennifer Aniston, rapporterar Variety.
 
Serien har inte fått något officellt namn ännu, men den kommer i alla fall att baseras på en idé av Michael Ellenberg, samt backas upp av boken "Top of the Morning" (2013) av Brian Stelter. Boken handlar om rivaliteten mellan de amerikanska morgonshowerna "Today" (hos NBC) och "Good Morning America" (hos ABC) - gissningsvis kommer Witherspoon och Aniston att leda varsitt morgonprogram i den nya serien. 
 
Jay Carson ("House of Cards") kommer att skriva det första avsnittet samt vara seriens showrunner. Den första säsongen kommer att bestå av totalt 10 avsnitt.
 
 
Senast vi såg Reese Witherspoon och Jennifer Aniston på tv tillsammans var i kultserien "Vänner", där de spelade systrarna Jill och Rachel Green. En roll som slutade med hela 5 Emmynomineringar för Aniston, Witherspoon stod däremot Emmynominerad så sent som i år (för sin roll i "Big Little Lies") och har dessutom sin Oscarsstatyett att luta sig tillbaka på.
 
Om Aniston och Witherspoon står för en obeskrivlig talang framför kameran, har Apple i sin andra bekräftade serie ("Amazing Stories") lyckats locka till sig motsvarande bakom den med Steven Spielberg och Bryan Fuller ("Hannibal", "American Gods") knutna till det projektet. Det ska bli spännande att se vilka namn och projekt, som Apple kommer att spendera det som är kvar av de 8 miljarderna på.
 
Det är ännu oklart hur Apple kommer att distribuera sina kommande serier, de kan såklart välja att släppa dem via iTunes - men med en satsning på 8 miljarder kronor (för bara 2018) så känns det som om att det kan finnas en annan lösning som vi ännu inte vet något om. Facebook kommer exempelvis att släppa sina nya original-serier gratis för sina användare, deras serier kommer att finanseras genom olika former av reklaminslag i programmen.
 
Är du sugen på att se Jennifer Aniston och Reese Witherspoon tillsammans på tv igen? Kommentera gärna nedan!
| 9 november 2017 00:30 |