Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 oktober 2017 | 23:15

Apple satsar 8 miljarder på egna serier - Steven Spielberg ombord

Apples miljardsatsning på egenproducerade tv-serier kommer att börja med att återuppliva Steven Spielbergs-serien "Amazing Stories" från 1985.
I slutet av sommaren meddelade Apple att de kommer att spendera 1 miljard dollar (drygt 8 miljarder kronor) under det kommande året på att producera egna tv-serier. Det står nu klart att de har kommit överens med Steven Spielberg om att återuppliva hans gamla antologiserie, "Amazing Stories", som rullade på amerikansk tv under mitten av 80-talet, rapporterar The Verge
 
Apples "Amazing Stories" blir företagets första Apple Original, serien ska produceras tillsammans med Spielbergs produktionsbolag Amblin Entertainment - men det är ännu oklart om han kommer att regissera några av de totalt 10 avsnitten själv. Bryan Fuller ("Hannibal", "American Gods", "Star Trek: Discovery") är klar som showrunner, med en budget på ca 5 miljoner dollar per avsnitt att röra sig med. 
 
 
Originalserien från 1985-1987 vann flera Emmys under sina två säsonger - med regissörer som Robert Zemeckis, Tobe Hooper, Brad Bird och Steven Spielberg bakom kameran och skådespelare som Keifer Sutherland och Kevin Costner (bilden ovan) framför den. Spielbergs idé då var att försöka skapa en modernare form av "Twilight Zone", där varje fristående avsnitt skulle röra sig inom teman som skräck och magi.
 
Med både Fuller och Spielberg involverade råder det ingen tvekan om att Apple verkligen har stora planer för sin tv-satsning. Det ska bli intressant att se vilka regissörer och skådespelare de kan locka till sig, med tanke på att varje avsnitt är fristående brukar det vara lättare att kunna locka till sig spännande namn.
 
Vi har tidigare rapporterat om Facebooks satsning på tv-serier, men även Google satsar extra mycket på att skapa en rad Youtube Originals framöver. Det innebär att vi inom en snar framtid kommer ha företag som Apple, Facebook, Google och Amazon (som redan har kommit långt med sin tv-satsning) som giganter inom tv-branschen. Netflix dagar som ensam spenderar-herre på tv-täppan är räknade.
 

Läs också: "Jack Ryan"-trailern bevisar att Amazon toksatsar på nya actionserien

| 11 oktober 2017 23:15 |