Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 oktober 2017 | 20:30

"Jack Ryan"-trailern bevisar att Amazon toksatsar på nya actionserien

Den första längre trailern inför en av Amazon Primes mest påkostade serier hittills har äntligen landat - och det ser riktigt bra ut!
Vi rapporterade redan i mitten av september om "Jack Ryan", den kommande storsatsningen från Amazon Prime. Då fanns det däremot bara en kort teasertrailer att ta del av, vilket inte riktigt var tillräckligt för att kunna avgöra om serien verkade vara så påkostad som det ryktas om.
 
"Vi gör åtta avsnitt men dem [producenterna] kallar det en film som berättas över åtta delar... Carlton Cuses [seriens skapare och showrunner] hela plan är att vi ska spela in serien med en filmbudget, ha samma stunts som i filmer, det kommer att kännas som en film - men du ser den en gång i veckan," har huvudrollsinnehavaren John Krasinski exempelvis berättat i en intervju.
 
Den längre teasertrailern som nu har släppts, under New York Comic-Con, låter oss äntligen få en ordentlig inblick i vad vi har att vänta oss från Jack Ryans första vända i ett serie-format (efter fem långfilmer med fyra olika skådespelare som Ryan). Nu ska man väl visserligen vara försiktig med att dra på för tunga växlar över vad som går att se i en trailer (sommarens bevis på detta: "The Mist"), men det ser onekligen riktigt bra ut! Explosionerna, Krasinski, fotot, ljudet och miljöerna - allt ser ut att leverera på högsta nivå.
 
 
Amazon gick i början av hösten ut med att de avser att få fram nästa "Game of Thrones". Med det menar dem inte nödvändigtvis nästa serie med drakar - utan nästa storsatsning på tv som verkligen alla pratar om. Även om "Jack Ryan" kanske inte kommer att lyckas putta "Game of Thrones" av sin tron riktigt än, så är det tydligt att Amazon Prime numera satsar ordentligt på sina tv-produktioner.
 
Det finns ännu inget officiellt premiärdatum för "Jack Ryan", på IMDb står den uppskriven som en 2017-serie, men det kan mycket väl dröja tills någon gång i början av 2018 innan vi får ta del av den första säsongen.
 
Vad tyckte du om den första längre "Jack Ryan"-trailern - levde den upp till förväntningarna? Kommentera gärna nedan!
| 8 oktober 2017 20:30 |