Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

19 september 2017 | 08:45

Amazons påkostade "Jack Ryan"-serie har släppt en första teasertrailer

"Jack Ryan" är en serie där Amazon sägs ha öppnat upp plånboken rejält i jakt på en grym actionthriller, nu kan vi äntligen se de första rörliga bilderna.
Igår dök en första teasertrailer upp för Amazons efterlängtade (och påkostade) tolkning av Tom Clancy-karaktären, Jack Ryan, rapporterar Slashfilm. I teasertrailern framgår det att en ny (förhoppningsvis längre) trailer kommer att dyka upp under Comic-Con i New York i början av oktober.
 
John Krasinski må bli den förste att spela den Tom Clancy-skapade karaktären, Jack Ryan, i en tv-serie. Men Jack Ryan har redan dykt upp i hela fem långfilmer med; Alec Baldwin ("Jakten på röd oktober"), Harrison Ford ("Patrioter" och "Påtaglig fara"), Ben Affleck ("The Sum of All Fears") och Chris Pine ("Jack Ryan: Shadow Recruit") i huvudrollerna.
 
Seriens rutinerade skapare och showrunner, Carlton Cuse, har tidigare varit showrunner för serier som "Lost", "Bates Motel", "Colony" och "The Strain". Han har beskrivit upplägget av den nya Amazon-serien såhär:
 
"När CIA-analytikern Jack Ryan snubblar över en misstänksam serie av banköverföringar, tar sökandet efter svar honom bort från hans skrivbordsjobbs säkerhet och kastar honom rakt in i en dödlig katt och råtta-lek genom Europa och Mellanöstern, allt medan en ambitiös terrorist förbereder en omfattande attack mot USA och dess allierade."
 
 
Krasinski berättade i en intervju med Collider att Amazon har öppnat upp plånboken och spelar in serien med en filmbudget. 
 
"Vi gör 10 avsnitt men dem [producenterna] kallar det en film som berättas över 10 delar... Carlton Cuses hela plan är att vi ska spela in serien med en filmbudget, ha samma stunts som i filmer, det kommer att kännas som en film - men du ser den en gång i veckan."
 
 
Även om teasertrailern inte visar några av våra huvudkaraktärer så får man åtminstone en känsla av vilken typ av serie det kommer att bli. Med en filmbudget att röra sig med, kan det här mycket väl bli den bästa Jack Ryan-versionen hittills! Nu är det bara att invänta nästa trailer - där vi förhoppningsvis får se lite rörliga bilder John Krasinski också.
 

Läs också: Vågar du titta på nya skräckserien "Lore" från Amazon?

| 19 september 2017 08:45 |