Serie

Skribent

Tobias Andersson

1 maj 2023 | 19:12

Efter Jeffrey Dahmer: Här är mördarbröderna som tacklas i säsong 2

Ryan Murphys ruskiga serie ”Monster: The Jeffrey Dahmer Story” blev som bekant förnyad för en andra säsong. Netflix avslöjar nu att de nya, fristående avsnitten ska handla om två beryktade bröder.
Vi tycks aldrig få nog av seriemördarskildringar då vi fullkomligt matas med true crime-dokumentärer, poddar och serier. Den senaste succén i raden ”Monster: The Jeffrey Dahmer Story” både skrämde och fascinerade när den släpptes på Netflix förra året. Och det dröjde inte länge innan det stod klart att serien skulle bli en antologi som ska kartlägga fler rysliga mördare som chockerade världen.
 
I den kommande säsongen får vi inte bara följa ett monster – utan två, skriver The Hollywood Reporter.
 
Filmskaparen Ryan Murphy har nämligen valt att låta de nya avsnitten fokusera på de notoriska Menendez-bröderna. Har du inte hört talas om dem så var det två amerikanska bröder som kallblodigt mördade sina föräldrar för att leva glansigt lyxliv på deras arv, ett bestialiskt mord som mynnade ut i en lång karusell av rättegångar som efter hela sju år satte dem bakom lås och bom.
 
En teaser är redan släppt som går att kika (eller rättare sagt lyssna) på nedan:
 
 
Fallet blev en mediesensation i USA under det tidiga 90-talet. Mordfallet mynnade ut i en tv-film, ”Menendez: Blood Brothers”, som släpptes 2017 med Courtney Love i en av rollerna.
 
Med tanke på den stora succén med ”Monster: The Jeffrey Dahmer Story” så blir nog även den andra delen i antologiserien en storsatsning från streamingjätten. Det återstår att se om det blir en lika skrämmande historia som Jeffrey Dahmers hänsynslösa liv.
 
”Monster”-antologin ska även få sig en tredje säsong där vi får följa någon (eller några) andra otäcka mördare.
| 1 maj 2023 19:12 |