Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 juni 2023 | 16:30

Jeff Goldblum om att spela utomjording i sommarens knasigaste komedi

Skådisen återförenas med regissören Wes Anderson för deras fjärde film ihop. Men Goldblum kan vara lite svår att känna igen...
En Wes Anderson-film utan Jeff Goldblum, går det? "Jurassic Park"-stjärnan har hittills medverkat i tre av den visionäre regissörens filmer - "Life Aquatic" "The "Grand Budapest Hotel" och så en röstroll i stop motion-animerade "Isle of Dogs".
 
Och visst fanns det en passande roll åt Goldblum även i nya "Asteroid City" - fast han kan vara svår att känna igen. I den bioaktuella sci-fi-komedin kikar han in - utklädd till utomjording.
 
- Jag är bara med i någon kort sekund. Men ni kan se mig under en slags mask som de har skapat... Och jag går på kryckor, det lärde jag mig bara några veckor tidigare bara för den här filmen, avslöjar skådespelaren i en ny intervju.
 
- Vi gjorde scenen 27 gånger. Jag skulle bara gå, och jag håller i en asteroid. Och det utspelar sig under en skådespelarlektion. Jag dyker upp i en... kanske annan dimension, eller i någons dröm? En vision? Det var en oförglömlig dag. Och alla skådespelarna var på plats.
 
 

"Inspelningen blir ett konstprojekt i sig"

 
Under ett samtal med Hollywood Reporter vid filmens galapremiär får Jeff Goldblum också svara på vad som lockar typ hela Hollywood till att arbeta med Wes Anderson. "Asteroid City" kan vara regissörens mest stjärnspäckade film hittills, med både gamla veteraner som Jason Schwartzman och Tilda Swinton i rollistan men också några nyfunna talanger (lägg namn som Tom Hanks och Scarlett Johansson på minnet).
 
- Han är den ende av sin sort. Helt fantastisk. Och filmen blev toppen, jag älskar den, säger Goldblum.
 
- Men precis som Robert Altman är Wes någon som anser själva inspelningen vara ett konstprojekt i sig. Han är en ljuvlig historieberättare, han älskar skådespelare och lockar till sig de allra bästa. Jag får nypa mig varje gång och känner mig enormt tacksam.
 
"Asteroid City" går nu på bio.
| 16 juni 2023 16:30 |